Ja polecam 95 z Orlenu, na tej jakos najlepiej sie jezdzi.
Printable View
Ja polecam 95 z Orlenu, na tej jakos najlepiej sie jezdzi.
Ja jezdze na orlenowsiekj 98 tylko i wylacznie chyba ze nie ma po trasie orlenu to BP ale tez tylko 98 bo mnie lepiej silnik pracuje a i spalanie o litr mam mniejsze (sprawdzone) :mrgreen:
Tylko 98 z Neste rewelka
andrew ty sie nabijasz czy na serio mowisz? bo mam neste tuz pod domem i wlasnie sie zastanawialem, do jakiego koncernu nalezy i czy warto tym karmic autko...
Piszę całą prawdę , tankuję tylkona NESTE tam benzynka mi najlepiej smakuje oczywiscie 98 no ita zabawa z tymi automatami do pieniążków :DDD
100 ma sie do 98 jak 98 do 95. przynajmniej takie są moje odczucia
Nie widze roznicy. Wazne, zeby lac dobre paliwo. Shella na ten przyklad. Neste takze zdrowe, a koncern jest finski. Odradzam verve, po niej za kazdym razem zaswieca mi sie wtrysk, a auto muli.
Im bardziej pojemny silnik tym róznica bardziej widoczna , najbardziej w spalaniu . Napewno V6 12v nie potrzebuje ąż tylu oktanów bo pojechała by nawet na ruskiej benzynce bez najmniejszych problemów :D
Powiem wam ze ja tez na Neste tankuje i jest roznie czasami beznyna jest ok a czasami wydaje sie ze samochod by z siebie ja wylal i wolal pojechac na wodzie.
ale jaką 95 czy 98 ????Cytat:
Napisał Lesio