1,6 ma
http://allegro.pl/alfa-romeo-145-1-6...325400367.html
1,7 tym bardziej. :)
Printable View
1,6 ma
http://allegro.pl/alfa-romeo-145-1-6...325400367.html
1,7 tym bardziej. :)
Myślisz, że ludzie sprzedający na allegro wiedzą co jest od czego? ja myślę że nie, na pewno to co pokazałeś w linku z Allegro nie jest od 1.6boxer. Wiedzy nie zdobędziesz jeśli będziesz sie podpierał gniotami z allegro :D
Hm nie dam sobie głowy uciąć, ale pamiętam, że że gdy użytkownicy na tym forum zgłaszali problemy z przepływkami do 1,6..... i wtedy pytałem, czy ona występuje i u mnie w 1,4 i bylem szczęśliwy gdy się dowiadywałem że nie... tak samo jak wariata, świec za 400 pln komplet jak do ts, ęlastycznego łącznika do wydechu i wielu innych.. :)
ja wymienilem sonde i marchewa sie nie oswieca. ale po przekreceniu kluczyka marchewa swieci i niegasnie. pojechalem sie podpiac pod komputer i okazalo sie ze niema zadnych bledow.
a z tego co sie orietuje to boxer 1,6 nie ma przeplywki. jest tylko jakis czujnik podcisnienia i zasysanego powietrza bodajze. ale niejestem pewien. tak przynajmniej mi elektromechanicy mowili.
Jednak się mylisz:D,wraz z wejściem 145 na miejsce 33 zmieniono również niektóre elementy układów wtryskowych.W wersjach 1,7 16V i 1,7 8V(zastąpiony przez 1,6 8V)sterowanych przez Bosch'a przepływomierze klapkowe aluminiowe zastąpione zostały właśnie takimi jak ten pokazany w linku.Wersja 1,4 która jest na MM IAW jest bez przepływomierza,natomiast ma map sensor który został wbudowny bezpośrendnio w kolektor przed przepustnicą.W 33 znajdował się na grodzi silnikowej za filtrem powietrza.:P
75andrew155
a jednak się mylisz kolego... co do allegro mam takie zdanie jaktTy,natomiast przepływomierz w linku może być faktycznie od 145 - i o tym napisałem wyżej a chyba
Ty uważasz parę postów wyżej że 1,6 boxer nie ma przepływki?
Zaraz się wyjasni... :)
Pytanie do włascicieli boxerów 1,6:
wasza fura ma przepływkę?
Tak/nie. :)
75andrew155
Masz rację,tylko 1,7 16V miały przepływkę.;) Przeleciałem manuala i mimo że 145 1,6 jest na Motroniku 3.1 to jej nie posiada.Wtyczka na rurze przed przepustnicą jest od czujnika temperatury zasysanego powietrza(podobnie jak w Magneti Marelli IAW w wersji 1,4).:)
0