-
Co do tego zacisku :)
Wyciągnij sobie zacisk z Autka , pooglądaj dokładnie rozbierz przeczyść papierkiem tłoczek i będzie ok :)
A jeszcze zobacz stam zimeringu ( nie wiem jak się to fachowo pisze ) który znajduję się własnie przy mechanizmie ręcznego , zobacz czy tłoczek dobrze chodzi jak tym mechanizmem poruszasz :0
ja mialem tak że te uszczelnienie padło i nawaliło pod tłoczek wody rdza wszystko wpierdzieliła i zacisk był nie sprawny ( zero reakcji na ręczny )
-
Tak jak kolega pisze tam jest oring na tej ośce co wchodzi w zacisk od łapy ręcznego jak tam się "syfu" nawali to "łapa" od ręcznego nie będzie wracać( ona musi sama wracać tam jest dość mocna sprężyna) i hamulce będą trzymały, lub też guma od tłoczka jak jest pęknieta to rudy wchodzi na tłoczek i zaczynają się problemy. Zestaw naprawczy jest bez problemu osiągalny i samemu da radę zrobić, tylko tłoczek jak pamietam musisz "kręcąc" wkładać inaczej nie da rady tam masz taki ślimak co odpowiada za ręczny. Jak źle napisałem nakrzyczeć na mnie, ze 2lata temu to robiłem.
-
mam nadzieje ze sie uda bo niestety tarcze już mam zjechane i trzeba bedzie zainwestować w nowe. A co do zestawu faktycznie jets on osiagalny tylko nie w kazdym sklepie. w poniedziek zacznie sie zabawa
-
pomocy!! ściągnołem zacisk, tłoczek wykręcony, zimering zdjęty, blaszka za nim rónież ale zostaje ta ,sruba na której kreci sie tłoczek no i mechaanimz od recznego jak to ściągnąć?? trzeba wykrecic nastepną blaszke??
-
Właśnie w sumie też się dołączam do pytania, jak wyciągnąć ten "bolec" co wchodzi w zacisk ten od ręcznego, może z 0,5cm mi się udało, kiedyś jak próbowałem rozebrać.
-
Generalnie to powinno być tam pierw zabezpieczenie do wyciągnięcia. Jeśli chodzi jeszcze o trzymający hamulec z tyłu to sprawdził bym samoregulatory czy czasem nie stoją bo lubią się zapiekać.
-
żeby ten bolec od ręcznego wyciągnąc trzeba najpierw ściągnąć ten gwint co wchodzi w tłoczek. najlepiej złapać go przy samym dole tam gdzie sa płaskie powieżchnie za końcem gwintu. on jest na wcisk wsadzony ale złap go, przekrecaj tak jak bys chciał odkrecac i ciagnij do siebie pod tym jest bolec od mechanizmu recznego.
-
Witam.
Nie chce zakładać nowego tematu, więc podszywam się pod ten.
mianowicie potrzebuje zacisk hamulcowy tylni prawy do 155 8v 1,8 TS 93 nie mogę go dostać nigdzie może ktoś ma na zbyciu albo Pytanie czy z jakiegoś fiata albo lanci bedzie pasował? Proszę o pomoc:)
-
-
dzięki ale za używany zacisk hamulcowy wyczyszczony w ropie napewno nie dam 162 zł
Jeszcze w dodatku przewód jest odcięty zapewne nie dało się go odkręcić.