Po co kupować od razu cały wysprzęglik lub całą pompę wystarczy kupić same gumki uszczelniające za parę groszy są dostepne prawie w każdym wiekszym sklepie z częściami
Printable View
Po co kupować od razu cały wysprzęglik lub całą pompę wystarczy kupić same gumki uszczelniające za parę groszy są dostepne prawie w każdym wiekszym sklepie z częściami
Zgadza się Andrzeju. JEdnak jeśli na wysprzęgliku są wżery, to wymiana gumek nie przyniesie efektu. Dlatego stan wysprzęglika trzeba wczesniej sprawdzić,
Ja mialem dokladnie taki sam problem o jakim piszecie.Odpowietrzanie dziala tylko na krotka mete! Jedyny sposob to wymiana wysprzeglika. Kosz wysprzeglika to okolo 50zl wymienic mozna samemu bez wiekszego problemu.
Wlasnie wczoraj wymienaiałem wyprzeglik w mojej alfie nie odbijal mi juz wogole pedal kupilem nowy jest niedrogi 50 zl a przy okazji wymiana calego plynu chamulcowego jest to chwila roboty i na dlugi okres spokoj niewarto regenerowac
ja do 33 alfy kupowałem koszt uszcelek 25 zł a cały wysprzeglik 50 miałem porysowana wewn powierzchnie i musiałem go kupić bo 2 dni po wymianie uszcelek dalej ciekło wiec naprawa zamiast 50 zł kosztowała mnie 75zł wiec polecam innym wymiane całegoCytat:
Napisał 75andrew155
komplet gumek to jakies 5..7 zl (PF 125)jesli zewnetrzna oslona wysprzeglnika jest cala to 99,9 % ze wymiana samych uszczelek ma sens.jesli oslonka jest dziurawa piasek i woda mogly zrobic swoje.Cytat:
Napisał pikero
Wysprzeglik nie kosztuje 300 czy 500zl tylko 50.Po co komplikowac sobie zycie i bawic w wymiane uszczlek.Wyciagasz stary zakladasz nowy i po klopocie,bez zbednej zabawy z uszczelkami. Takie jest moje zdanie.Cytat:
Napisał lesio146
Przyjrzałem sie wczoraj dokładnie pompie sprzęgłowej, przewodom oraz wysprzeglikowi w swojej BESTII i przyznam, że nie zauważyłem jakiś poważniejszych przecieków - jedynie wysprzęglik na osłonie gumowej i sworzniu jest trochę "spocony". Po tym, jak go kupiłem zaczynam się jednak zastanawiać, czy dobrze zrobiłem i czy to on na pewno był przyczyną ubytku płynu hamulcowego, ale jeśli go nie wymnienię nigdy się nie dowiem :) Tak jak wcześniej pisałem po uzupełnieniu płynu hamulcowego jest lepiej, ale daje się odczuć, że układ jest zapowietrzony i sprzęgło nie odbija tak jak wcześniej. Co do wycieków płynu hamulcowego po ostatnim uzupełnieniu trudno jest mi cokolwiek powiedzieć, gdyż podłoże pod samochodem jest wilgotne :( Dodam, że wycieki były widoczne mniej więcej w osi pojazdu na wysokości skrzyni biegów więc innej możliwości nie widzę. A Wy co myślicie?
Jeśli ktoś z Was jest zainteresowany budową układu załączania sprzęgła w AR 145 / 94 r. prod. z silnikiem typu boxer 1,4 polecam stronę :)
http://www.spangerum.com:7080/navi?C...=6&WINDOW_ID=1
Wczoraj wymieniłem wysprzęglik - wygląda na to, że był to strzał w dziesiątkę. Przed zdemontowaniem nie było po nim widać, że to z niego tak cieknie, bo do góry gumowa osłona była jedynie trochę spocona. Na razie jest dobrze. Mam jednak pytanie - czy istnieje możliwość regulacji sprzęgła tzn. momentu w którym zaczyna łapać.
nie ma takiej regulacjiCytat:
Napisał as