ta stówa to razem z robocizną???
Czy sam cena materiału???
Pozdrawiam
Borys
Printable View
ta stówa to razem z robocizną???
Czy sam cena materiału???
Pozdrawiam
Borys
aso czy inny warsztat to wykona
ta cena obejmuje tylko nabicie nowych okładzin tarczę sprzęgłową musisz sam wyjąć i oddac do nabicia , regenerują również docisk sprzegła jeśli jest taka potrzeba
NIe wiem jak to jest bo nigdy nie wymieniałem sprzęgła, ale wydaje mi się, że trzeba wyjmować skrzynię biegów :?
Prawdopodobnie to nie sprzęgło jest powodem utraty przyśpieszenia. byłem w serwisie i okazało się że poszła uszczelka pod miską olejową i nie miałem prawie oleju. naprawione i wszystko oki ale nie do końca panowie powiedzieli że prawdopodobnie mam do wymiany sondę i jej zawdzięczam spadek mocy.
To co na poczatku opisałeś to zdecydowanie objawy wskazywały na zużycie tarczy sprzęgłowej a to że jeżdziłeś bez oleju wskazuje na Twoją niechlujność i nic nie ma do w/w objawów tylko mógł się silnik zacierać to zdecydowanie silnik do roboty ( brak smarowania ) dziwne że nie widziałeś pod autem śladów oleju po przejechaniu jakiegoś odcinka . Czy był robiony test sondy czy to tylko nabijanie kosztów za podstawowy brak wiedzy o eksploatacji AR :>>>Cytat:
Napisał malek3333
Koledzy prosze o pomoc ;)
Dzisiaj w drodze do szkoly po uprzednim wpadnieciu w dziure zapalilam mi sie kontrolka od wtryskow (ta kolo maksymalnej wartosci obrotow na obrotomierzu)
Od tej pory wydaje mi sie, ze auto stracilo troszke na mocy i nie jedzie jak powinno.
Pytanie; Co moglo sie stac? Od czego dokladniej jest ta kontrolka? I czy jazda (musze wrocic do domu ok. 60km) z tym mangamentem jest dozwolona/zakazana?
Dziekuje bardzo za pomoc
Pozdrawiam Kimod
Sprawdz na dzien dobry wszystkie wtyczki.
aha, rezyduje nieopodal wylotu na tomaszow - wiec jak cos, to kom.
75andrew155 masz racje widziałem wyciek i kontrolowałem co tydzień poziom oleju. Lecz pewnego wieczoru bagnet pokazał poziom poniżej minimum. dolałem prawie 1l oleju a następnego dnia pojechałem na warsztat. najwięcej kapało z filtra a teraz okazuje sie że cieknie z całkiem innego miejsca. kupiłem ją niedawno ale teraz dopiero wychodzą problemy. sondę zbadam niedługo. A ona ma swoje dziwne dni raz ma przyśpieszenie a raz nie. Sieknę fotkę i wystawie to pomożecie co nie?? dziwnie jest to że jak wolno daje gazu to wchodzi na obroty ładnie i przyśpiesza a jak depnę to właśnie jest ten efekt jakby ślizgania.
a mechanik może to może tamto muszę znaleźć porządny warsztat. pozdrawiam i dzięki za wyrozumiałość jest Świeżakiem :)
Cieknie trochę z okolicy paska rozrząd a konkretnie na dole obudowy widać mały wyciek!!! Mam skarbonke :(