Ja jak kupywałem swoją to zalany był też jakimś dextronem. Przy przełaczaniu na "R" słychać było mocny stuk. Po zmianie na Esso zero problemów. Jeźdżę rok i nic się nie dzieje.
Trzeba sprawdzić czy masz też skrzynie 4HP20(w jakiejś dokumentacji)
Printable View
Ja jak kupywałem swoją to zalany był też jakimś dextronem. Przy przełaczaniu na "R" słychać było mocny stuk. Po zmianie na Esso zero problemów. Jeźdżę rok i nic się nie dzieje.
Trzeba sprawdzić czy masz też skrzynie 4HP20(w jakiejś dokumentacji)
To chyba jest ten sam olej dekstron w skrzyni biegow o ktorym pisalem wczesniej a wiec ze skrzynia moze ale wcale nie musi byc nieciekawie.....
tylko, że jeśli to jest wersja po lifcie i ze skrzynią automatyczną sportronic to nie jest to skrzynia 4hp20 produkcji ZF, bo ma ona tylko 4 biegi (wedle manuala), a w alfie zastosowana jest 5 - biegowa...
kiedyś gdzieś mi się obiło o uszy, że producentem tej skrzyni jest japońska firma AISIN...ale tego nie jestem do końca pewny...
edit: znalazłem...po lifcie w dieslu jest skrzynia AW55-50SN
Jest to Alfa 166 2.4JTD 175KM automat Sportronic 5-cio biegowa po Lifcie. Dodam ze auto jest z pazdziernika 2003r. Czy w tym modelu byly montowane lepsze mniej awaryjne i mniej czule na jakosc oleju skrzynie biegów ?
Faktycznie danes, masz rację. Po FL była już 5-biegowa skrzynia.
Udalo mi się znaleźć, że zalewa się ją ATF fluid type JWS-3309
AW55-50 (5 speed 2001-on) JWS 3309 zamienia się na Mobil 1 ATF 3309
Jakby się skrzynia zepsuła to tu jest manual do napraw :)
http://www.prnd.pl/asb/alfa-romeo
http://www.prnd.pl/porady-asb/aw55-5...krzynia-biegow
http://www.midparts.pl/forum/search.php?mode=results
Nie bać się automatów.
Wbrew pozorom są mniej awaryjne niż manualne.
Generalnie jest to dość popularna i dobra skrzynia.
Poza ty jest duże prawdopodbieństwo, że silnik jest niezajechany.
A servis alfy to się może najwyżej na ta skrzynię popatrzeć i "postukać w oponkę".
Nie mają oprogramowania, że by się połączyć ze sterownikiem skrzyni.
Ja mimo wszystko radziłbym Ci się udac do serwisu. Podczepienie do kompa, czy do egzaminera zawsze coś tam powie... oczywiscie nie chodzi mi o automatyczną skrzynię , której też jestem zwolennikiem... ale ogólnie o zakup samochodu. U mnie też jak kupowałem Koles sprawiał super wrażenie i uczciwego... że zrezygnowałem z wizyty w serwisie bo urok kupowanej belli sprawił że nic mnie nie interesowało poza tym żeby dac gościowi kasę wsiąśc do belli i roskoszowac sie jazdą wymarzonego autka... a po euforii z jazdy zacząlem dostrzegac co nie gra w autku i żałowałem że jej wcześniej nie sprawdziłem w serwisie...
najwazniejsze sprawdzic czy była bita, ewentualnie ile elementów było lakierowanych..
Witam.
Oglądałem osobiście to auto. Właściciel rzeczywiście sprawia wrażenie uczciwego. Też wspominał o wahaczach do wymiany, oprócz tego nie działało bodajże opuszczanie którejś z szyb. Tak poza tym parę poprawek lakierniczych i teoretycznie wsio. Jeżeli chodzi o automat to wg mnie chodził idealnie (póki co jeden z ładniej działających automatów w 166 którymi miałem okazję jechać). Auto było z Superalfy i z tego co pamiętam właściciel wymieniał drugi raz rozrząd bo SA wpakowała jakiś marnej jakości.
To chyba wszystko. Ja z auta zrezygnowałem z powodu ceny oraz czarnego wnętrza. Ten rocznik można dostać już w okolicach 24-25 tyś zł (np w Słupsku u dealera).
Pozdrawiam.
Dzieki joe ze byles obejrzec Alfe:) Uwazasz ze warto wejsc w ta Alfe ? Z tego co piszesz to chyba tak. No to mnie troche uspokoiliscie z ta automatyczna skrzynia biegow a wiec nie jest taka zla jak to myslalem. Jednym slowem dbac o terminowe wymiany oleju a napewno skrzynia szybko nie padnie i jeszcze dlugo posluzy:D