-
no to ja dodam cos od siebie
1. tło-niesamowite...czarna alfka ladnie sie wycina na pierwszym planie...gra kolorow nie mdli lecz niesie jakas tajemnice...szkoda, ze w ujeciu nie widac chmur odbijajacych sie od maski samochodu
2. ladny samochod, ogolnie pomysl dobry i wymagajacy kombinacji, zeby alfe tam upchnac, ale....auto skierowane w dol, wodospad skierowany w dol..zdjecie jakby sie zapada, moze to efekt zamierzony, ale dla mnie troche chaotyczny, moze to tylko chodzi o poprawne kadrowanie, ogolnie ok.
3. alfa ladna nic poza tym.
4. j.w.
5. dopiero teraz slimaka zauwazylam...i caly urok zdjecia poszedl sie paść...groteska, chociaz kadr bardzo ladny
6. na co ogladajacy ma zwrocic uwage? na 3/4 ujecia sciany czy na alfe ktora do tla wogole nie pasuje? pomysl fajny, ale piekna 164 ginie w na tle sciany z piaskowca, brakuje dynamizmu, alfa zasluzyla na bardziej zdecydowany plan do zdjec...szkoda
7. dynamiczniejsze niz pierwsze zdjecie autora, rownie ladne, ale jednak wzrok uciekl na to pierwsze.
swoj glos oddalam na zdjecie pierwsze...mimo ze ma male szanse :D
-
2 mnie i nie tylko mnie oczarowała genialne :D głos na nią
-
1.Zdjęcie robi spore wrażenie, kolory nieba genialne, ale... aż za genialne - trochę za dużo efektów, przez to niebo auto schodzi na dalszy plan, ale zdjęcie jest bardzo dobre.
2.Szczerze, to nie rozumiem tych zachwytów - dla mnie jest to najsłabsze zdjęcie w czerwcowym konkursie... Miejsce jest piękne, ale kompletnie nie pasuje do tego samochodu! Alfa wygląda jak wklejona w photoshopie. W tym miejscu świetnie by wyglądała jakaś terenówka, ewentualnie SUV, ale nie auto osobowe! Poza tym z prawej strony zdjęcia jest za mało przestrzeni, i dodatkowo auto wygląda jakby miało się sturlać z tego wzniesienia. Wg mnie zbyt wiele błędów jak na fotografię motoryzacyjną, jak na zdjęcie które znajdzie się w kalendarzu - tym bardziej nie rozumiem euforii oceniających :-)
3.Zdjęcie bardzo poprawne, niewiele można mu zarzucić, ale brakuje tego "czegoś"
5.Pomysł naprawdę świetny, uśmiech od razu pojawia się twarzy. To jest zdjęcie z najlepszym pomysłem.
6.Na tym zdjęciu auto nie rzuca się w oczy. Gdyby kadr był poziomy byłoby dużo lepiej.
7.Dobry kadr, ale znowu to co miało być głównym atutem zdjęcia, czyli niebo, jest zbyt mocno przerysowane, i to nie auto staje się głównym bohaterem.
-
wyczuwam podobny zmysł u kolegi...podobne zdanie na temat, tyle, ze u mnie wzielo gore wlasnie to niebo. nie zawsze takie kolory sa efektem poprawek, ale tez zdaje sobie sprawe z tego, ze tak tez moglo byc...no gdyby te chmurki na karoserii sie odbijaly, to mielibysmy calkiem inny widok.
pozdrawiam.
-
2 - plastyka zdjęcia. Alfa jest zwyczajna, w końcu to 146, a tło - trochę wody i kilka drzew, ale całe zdjęcie jest bardzo dobre i wzrok się na nim zatrzymuje :)
pafka - mi się Twoje zdjęcia w ruchu bardzo podobają, jeśli nie wygrasz to nadsyłaj dalej - masz moje poparcie :D :D
-
1 i 2 piękne ale 5 świetny pomysł :)
-
-
Zagłosowałem na 2kę.
6ka to chyba pierwsza 164 w tym konkursie, ale samochód moim zdaniem troche mało uwydatniony, biały lakier na kremowej ścianie mało się kontrastuje.
-
jak dla mnie bezsprzecznie nr1 jest najlepszy - całość tworzy po prostu skończoną kompozycję na wysokim poziomie, zarówno technicznym, jak i artystycznym :D
zupełnie nie rozumiem zachwytów nad nr2 - dla mnie to po prostu zwyczajna fotka...
wyróżnienie dla nr4 za trudny kadr - niestety auto jest nieostre, co psuje cały efekt..
i na koniec ciekawe wykonanie nr5 - fota z jajem ;) (a raczej ze ślimakiem!)
oczywiście nr7 też jest OK, jednak jedynka ładniejsza
tyle ode mnie,
pozdr,
~tomaz
-
Poszło na 4 choć ciężko było wybrać