-
Na przepływce nie masz wtyczki?? Musi być wtyczka na przepustnicy bo jeszcze nie wymyślili Bluetooth w tym miejscu:)To z blaszką w środku to przepustnica i nie ma powodu jej odłączać wg mnie, bo i po co...
Nie wiem jak w 156 2,5 ale w mojej V6 w gre wchodziłby jeszcze czujnik położenia gazu (czy jak to tam sie fachowo nazywa), który znajduje sie pod pedałem gazu...
Poszukaj wtyczki w przepływomierzu, musi być bo jak inaczej przekazywała by do ECu sygnały?
Uważaj na elektronke!!!!!!
Pzdr
-
W tych silnikach były także uchylne przepływomierze które same z siebie się nie uchylą jeśli silnik nie pracuje-o przepustnicy nikt nie wspominał przynajmniej bezpośrednio.Prawdopodobnie adwokat pomylił korpus przepustnicy z przepływomierzem mechanicznym :)
-
Wczoraj jak grzebałem troszkę przy silniku to zdejmowałem przepływomierz (to czarne plastikowe połączone z jednej strony z filtrem natomiast z drugiej strony z gumą która z kolei połaczona jest z przepustnicą) i na tych elementach nie było żadnych przewodów
-
Przepływomierz o którym mówisz MUSI być podłączony do ECU,musi być tam wtyczka,odłącz od niego kabel aby sprawdzić jego działanie,o ile się nie myle masz taki jak na zdjęciu(termoanemometryczny)lub uchylny(http://www.allegro.pl/item1092204037...028020221.html).
-
mam uchylny taki co na linku z allegro. Czegoś takiego ze zdjęcia nie ma przy moim silniku
---------- Post dodany o godzinie 12:19 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 12:17 ----------
choć teraz sobie przypomniałem, że jeszcze inny jest u mnie. Fakt że uchylny ale inny
Co prawda nie jest to silnik z mojego auta ale wygląda identycznie i nie ma tam takiego przepływomierza
-
Musi być przepływka. Sprawdź przed puszką filtra powietrza. Tak jest w mojej 3 litrówce.
-
czyli z przodu prawie pod reflektorem ?
-
Tak, jak staniesz przed silnikiem to po prawej stronie, przed samym filtrem masz na 100% przepływkę.
-
O ile dobrze widze to przepływomierz siedzi tam...
-
Właśnie tak! Tak jak napisałem koledze. Niech szuka:) musi gdzieś się tam chować:)