-
Może i ja się udzielę w temacie!
Ostatnio o mało się nie rozwaliłem swoją alfą. objaw był podobny okazało się, że koła miałem nie dokręcone. banalna sprawa, ale przy natłoku innych awarii nie pomyślałem o tak prostej sprawie. jak zajechałem do mechanika okazało się, że zostały tylko dwie śruby..
-
Zacząłem od dokręcania śrub ale nie były luźne.
Po wjechaniu na kanał okazało się, że obie przednie felgi są zmasakrowane i zawiozłem do magików od prostowania. mają na wtorek być gotowe. koszt 350 zł netto. po założeniu zobaczę co dalej.
Mam nadzieję że na tym się zakończy. Będę meldował o przebiegu sprawy.
-
Odebrałem felgi i po założeniu okazało się że nie trzęsie :)
Zapłaciłem 366 zł brutto
ciekawe jak długo pojeżdżę
wszystkim dziękuje za pomoc
pozdrawiam
-
czyli wyszło na koła...
Bo chłopaki twierdzący, że to coś z napędem (półosie, krzyżaki) chyba nie zwrócili uwagi że to automat i tam nie bardzo jak jest szarpać przy ruszaniu.... :wink:
-
dzięki wszystkim za pomoc i zainteresowanie
pozdrawiam
-
Kupiłem autko po Pontonie, niestety nie przeczytałem tego tematu i teraz mam ten problem. felgi są wyważone, a przy przyspieszaniu trzęsie autem, w poniedziałek mój mechanior zobaczy czy to nie półosie.
-
problem rozwiązany, w serwisie Fiata zrobiono mi prawy krzyżak i półoś. niestety nigdzie w sklepach i hurtowniach takowej osi nie dostałem i zapłaciłem 1640 pln :( ale za to mam w pełni już sprawne autko :)