silnik z calym osprzetem kupiony byl od goscia z Opola, cena 2400...
Co do dlugosci to od samego czubka do poczatku zółtego uchwytu jest dokladnie 57cm...
Printable View
silnik z calym osprzetem kupiony byl od goscia z Opola, cena 2400...
Co do dlugosci to od samego czubka do poczatku zółtego uchwytu jest dokladnie 57cm...
Dzięki. No to sprawę będzie trzeba wyjaśnić co do długości bagnetu. Proszę wszystkich o swoje wymiary. Poniżej rysunek przedstawiający długość mojego bagnetu. Długość mierzona oczywiście od samego początki bagnetu.
http://www.forum.alfaholicy.org/pict...pictureid=2349
no wlasnie to jest bagnet ktory obecnie jest wyciagniety, a na jego miejsce wrocil ten ze starego silnika 57cm taki sprezynkowy... ale co dziwne alfa przestala kopcic od zmiany bagnetu i wyrownania poziomu oleju..
Czyli ten co masz, co nie kopci jest od 147 tak? Bo już nie wiem. Może i ja mam zły bagnet wsadzony...pozdr
nie, odwrotnie... jak mialem ten bagnet co ty zrobiles foto. i dopelnialem do jego stanu to kopcila i smierdzialo olejem strasznie, natomiast jak wlozylem ten dluzszy (57cm sprezynkowy) i wyrownalem olej to od tej pory nie kopci i nic nie smierdzi. Tylko pozostaje pytanie ktory bagnet jest teraz wlasciwy ;/
Jak pisałem wyżej - skoro silnik różni się tylko miską to bagnet musi być kompletem z miską.
Czyli jak z kompletem z miską to ten od 166 powinien być u Ciebie. Coś mi się wydaje, że kupię w serwisie nowy, bo temat ciężki do wyjaśnienia...
dobra, czyli zostawiam dluzszy bagnet :) i potestuje jak z tym olejem ;) co do serwisu, gadalem z kolesiem i zadal mi pytanie ..." a jakiej dlugosci ten bagnet potrzebny..." <lol> mysle ze miedzy rokiem 1998 a 2001 byly jakies zmiany robione i stad te roznice w bagnecie. swoja droga ciezko to zbadac :PP ale nie kopci nie ubywa nie smierdzi i jezdzi :) wiec niech tak jej bedzie :PP