Nie radzę ci robić oszczędności na alfie to zawsze się mściCytat:
Napisał speedo
Printable View
Nie radzę ci robić oszczędności na alfie to zawsze się mściCytat:
Napisał speedo
nie szukam oszczędności tylko zachowuje zdrowy rozsądek
to samo z serwisem- niby tylko ASO a większość radzi omijać
skoro coś ma identyczne właściwości i taki sam skład to po co płacić za nazwę ?
Akurat roznica w cenie pomiedzy Petrygo a Paraflu nie jest jakas mega duza. Ja kupilem Petrygo bo akurat szybko potrzebowalem a gosc nie mial Paraflu.
he? 36zł za litr Paraflu UP (czyli za 2 litry po rozrobieniu) vs. 28zł za 5l Borygo ALU.
No w sumie 'mega' nie jest, ale u mnie to wydać 144zł lub 56zł (7 litrów wchodzi).
Za różnicę mam pół baku.
Z takimi tekstami to idź "DOSIĘ" reklamować :mrgreen:Cytat:
Napisał speedo
a ty wydawaj kase za nazwę
tak się składa że dokładnie zapoznałem się ze składem chemicznym obu płynów i nie różnią się między sobą jeżeli chodzi o składniki chemiczne ( radze tobie troszkę dowiedzieć się o składzie chem. artykułów które kupujesz a przekonasz sie że większość to to samo tylko pod inną marką)
Dokładnie - skład może się niewiele różnić może troszeczkę % - no bo cóż można innego wymyśleć?Cytat:
że większość to to samo tylko pod inną marką)
hehehehe z calym szacunkiem dla Ciebie ale to chyba bzdura roku ze wg Ciebie taki lotos jest lepszy od seleni np.hehehe to dopiero zart !!!! a jeszcze jedno jesli chodzi o tansza sile robocza to rowniez nie prawda (w przypadku duzych koncernow bo te wlasnei fabryki lokuja w panstwach o korzystniejszych warunkach podatkowych i tanszej sile roboczej niz Polska!!!) tak wiec pozwol ze nie zgodze sie calkowicie ,dlatego aby przestrzec kolegow przed takimi teoriami!!!!. Popatrzcie na Polske na swoje miejsca pracy ,sklepy ,warsztaty,fabryki i wtedy powiedzcie czy pracuje sie tam wg norm zalecen dyrektyw,przepisow?raczej nie na kazdym kroku spotyka sie lenistwo niechciejstwo partactwo i frajerstwo-opinie pozostawiam wam!Cytat:
Napisał tomkap
jeżeli chodzi o oleje to rzeczywiście tu składy i właściwości mogą się znacznie różnić w przeciwieństwie do płynów chłodniczych - a o nich mowa w temacie
Ale odkryłeś amerykę :D -głównym składnikiem wiekszości płynów do chłodnic jest glikol etylowy . W przypadku paraflu mam pewność że jest on w proporcji 1:1 zmieszany z wodą i ma odpowiednią temperaturę krzepnięcia, a nie jest to tylko czysta woda z domieszką glikolu...Cytat:
Napisał speedo