W mojej 166 mam xenony oryginalne Valeo, a do tego palniki xenonowe z allegro za 23zł. Świeca bardzo ładnie, nie narzekam. Lampy nie skaczą, nie się nie trzęsie. Linia światło/cień również jest bardzo wyraźnie widzialna.
Printable View
W mojej 166 mam xenony oryginalne Valeo, a do tego palniki xenonowe z allegro za 23zł. Świeca bardzo ładnie, nie narzekam. Lampy nie skaczą, nie się nie trzęsie. Linia światło/cień również jest bardzo wyraźnie widzialna.
ale problem jest taki, że nie świeci nic a nic. nawet nie mrugnie, a zapala sie kontrolka od postojowego. powinny chociaż długie świecić jak popchnę dźwignie, ale ni huhu nawet kontrolka nie raczy się na niebiesko uśmiechnąć. za to jak blinduje to i długie świecą i kontrolka się świeci.
No dzisiaj rano byłem w stacji diagnostycznej na ustawianiu swiateł, koszt 10 zł. po wieczornej przejazdzce moge stwierdzic, ze teraz widze, ze mam swiatła. widocznosc dobra jak i na krótkich jak i na długich jest ok . nie ma porównania do tego co mialem wczesniej, wiec niewidze potrzeby kupowania nowych DEPO za 300 zł skoro ja z VALEO zregenerowalem odblaski po 60 za szt.
depo to jest shit bo tego nie ustawisz potem, a ich soczewki tez ze świeceniem to im daleko to ideału..
Witam !!! Wiadomo, że w 166 są tragicznie słabe światła a teraz przy tej aurze to już rower... - pytanie, czy ktoś z kolegów zakładał do 166 xenony tzw HIDY i jaki jest efekt? Ja miałem już do czynienia z takimi hidami w Voyegerze na H4 i byłem niezmiernie zadowolony, ale czy tu na soczewkach spełni to moje oczekiwania..., proszę o opinie i porady, czym więcej tym lepiej, dzięki!!!
chińskie hidy bardzo szybko tracą swój strumień świetlny... bańka się zapyla i koniec... spotkałem nawet opinie że z xenonami niewiele mają wspólnego.
próbowałeś lepszej jakości żarówek ? osram night breaker albo cool blue ?
żarówy mam jakiejś dobrej firmy bodajże philipsa ale może już deko starawe?..., miałem taki zestaw w innym aucie i byłem w szoku - jakieś 300 procent lepiej!!!
... i jeszcze jedno - bawił się ktoś w ledy aby ładnie bellę z przodu oświetlić, mam tu na myśli pozycje i dzienne???
Nie bawiłem się ale widziałem, wygląda to moim zdaniem... dupiato.
Najładniej wygląda okrągło-soczewkowe światło no i bajerem jest pomysł zgarnięty od BMW czyli te Eyes'y czy jak to się tam pro nazywa