Autosklep24.pl działający przy LanciaTeam,
Printable View
Autosklep24.pl działający przy LanciaTeam,
Panowie - jestem na etapie wymiany rozrządu. Zabieram się, a raczej liczę koszta.
Co potrzebuję wymienić?
Rozrząd: 2x rolka prowadząca + napinacz + pasek
Jeśli chodzi o pompę wody to - oprócz pompki, pasek wielorowkowy oraz... ? Napinacz, rolka?
Liczę na pomoc.
Wielorowkowego chyba nie musisz jeśli jest w dobrym stanie. Jeśli chodzi o pompę wody to upewnij się że jest z metalowym wirnikiem a nie plastik, wirnik potrafi się rozsypać po kilku tysiącach i tracisz obieg wody.
Kolego kobielczak, przy rozrządzie koniecznością są 2x rolka prowadząca, napinacz, pasek.
Pompa wody wytrzymuje, a przynajmniej powinna wytrzymać dwa paski, ale... jeśli nie masz pewności czy poprzedni właściciel ją zmieniał to lepiej nawet nie mysleć o zostawnieniu jej przy rozgrzebanym silniku bo jest co rozbierać w razie jej awarii.
Napęd paska mv nie jest koniecznością jesli nie jest w złym stanie.
Ja w Poniedzialek oddaje na wymiane i moj mechanik powiedzial ze 1400 z robocizna mi wyjdzie. Zalezy tez z jakiej hurtowni czesci itd no i ile za robocizne
Tak ma wszystko:) To jest gosc ktory pracowal w serwisie fiata a teraz grzebie sobie w domu:) okazalo sie tez ze to znajomy mojej mamy wiec jest git:).Znaczy bylo bo dzisiaj dzwonil mi ze nie da sie odkrecic jakiejs sruby mocujacej kolo pasowe bo ktos ja jakims klejem posmarowal;/ Jutro bedzie dalej walczyl z nia a jak nie to musi ja rozciac i zalatwiac nowa;/ echhh;/
witam ja jakieś dwa tyg temu wymieniałem rozrząd silnik 2.5 V6 pasek+napinacz+Dwie rolki+olej za części wyszło 950 robocizna 200 . Niestety trałem na że znika nie mógł odkręcić jednej z rolek to przespawał śrubę do niej po drugie to przecina pasek bo niby nie chciał mu wyjść . Kiedyś będę chciał sprzedać auto i co jak pokarze przyszłemu nabywcy , przecięty pasek oraz przespawam śrubę do rolki ??? ten ktoś mnie chyba wyśmieje . A powiedzcie pompę wodna napędza pasek rozrządu czy alternatora ??