U mnie reset adaptacja i czyszczenie pompy ze smokiem pomogło. Jakie masz czasy wtrysków benzyny???
Printable View
U mnie reset adaptacja i czyszczenie pompy ze smokiem pomogło. Jakie masz czasy wtrysków benzyny???
Czasy wtryskow benzyny i benzyny na gazie to ok 3.3 ms na rozgrzanym silniku.
Po mojemu to 3.3 to za małe czasy
- dla ECU M1.5.5 norma czasów wtrysku to 2.8 -- 3.1 msek na benzynie, bieg jałowy bez klimy i obciążenia silnika.
- na gazie powinno być YY razy czas benzyny., ale chyba kolega podał skrót myślowy
--
http://img251.imageshack.us/img251/1...nzwolne.th.jpg
--
U mnie wahania sa od 3,1 do 3,6 i w sumie auto dziala OK.
U mnie mierzone na wlaczonych swiatlach, radiu i wentylatorze w kabinie, jesli wylacze te wszystkie rzeczy to czasy wtryskow spadaja do ok 2.9 ms
Ha złapałem na logi duszenie się... ale w fiatecuscan. Postanowiłem na tym sofcie bo można więcej wykresów umieścić. Może da się coś odczytać.
silnik zapalił i przyg asał i powoli z przerywaniem ożywił się.
W załączniku cvs.
Jak zamiesciles tak ladnie wykresy w exelu jesli mozna wiedziec? :) Bubu co Ty na to? Powiedzcie mi jeszcze taka rzecz, czytalem na kilka innych forum ze co jakis czas powinno wyczyscic sie przeplywomierz specjalnym plynem czy to prawda? Kupilem taki plyn CRC do czyszczenia przeplywomierzy ale jeszcze go nie czyscilem bo nie chce go zepsuc :)