GrzesiekK. mógłbys powiedzieć coś więcej o tej z gnojnika?
Printable View
GrzesiekK. mógłbys powiedzieć coś więcej o tej z gnojnika?
Kraj jest pokręcony lub nie, ale należy mieć pod uwagę to że "okazje cenowe" nie istnieją. Zawsze jest jakieś drugie dno.
Gwoli Ciekawostki, ta srebrna Alfa 156 z ogłoszenia ma moje Felgi Aluminiowe które sprzedałem przed wakacjami. Teraz sobie przypomniałem że je jakoś wysyłałem w rejony Brzeska. Ten "model" poznam wszędzie :D
Ogólnie strasznie zapuszczone i zniszczone auto, zostawił je ktoś niby w rozliczeniu za auto, stoi przy serwisie = może inaczej dziupli gdzie się same rozbitki klepie.
Wsiadamy do środka i co widzimy, na zegarach ok. 168tys km, ale wnętrze wygląda jakby miało co najmniej 350tys i jeździł autem brudas, zapimany kompa i ładnie widać że ok. 2800km wstecz skręcony na zero odometer sterownika silnika i liczy od nowa ;] Środek ogólnie strasznie zniszczony, nie pasujący do siebie, trzeszczy, śmierdzi, klima nie działa, nie działa szyba pasażera z tyłu po prawej, fotele wytarte i poprzełamywane gąbki, skóra kierownicy wytarta tak że z lica nic nie zostało po obwodzie. Bagażnik syf malaria i korniki, wzmacniacz i duży subwoofer ;] Pod maską syf ale dobrze że nie pucowane, tyle że osprzęt silnika, paski, rolki, napinacze jęczą jak zardzewiałe, dzwoni łańcuch pompy oleju, zerwana górna łapa/poduszka silnika, przy gaszeniu rzuca silnikiem jak na kończącym się dwumasie, jest gdzieś nieszczelność w dolocie, jak się depnie słychać to i czarna chmurka z tyłu.
Zawieszenie na szybko chyba zrobione po taniości bo o dziwo się nie tłucze, wspomaganie za ciężko pracuje i słychać pompę dość mocno przy manewrach przy parkowaniu, układ hamulcowy do roboty, ciągnie przy hamowaniu auto na lewo [a może krzywa wogóle :D]. Z tyłu na prawy błotnik spadł jakiś słup/paleta nie wiem co ;] fakt że błotnik na górze w okolicy szyby pogięty.
Na dzień dobry po przyjeździe przywitała nas miła Pani i z nią obejrzeliśmy auto i odbyliśmy przejażdżkę, wyjściowo auto kosztowało 17900zł skłonna po rozmowie ze mną była oddać za 15tkę z groszami ale to i tak za dużo jakie 2tys zł jak za stan tego auta.
Ogólnie szukałem z kolegą auta wymagającego wkładu finansowego z silnikiem 2.4 JTDm stąd też oglądaliśmy te tanie auta, jednak aby nimi cieszyć się bezproblemowo to trzeba na start prawie podwoić ich wartość ;]