Nie spawa się takich rzeczy. Pasek zaolejony mozesz śmiało cisnąć do kosza.
Printable View
Nie spawa się takich rzeczy. Pasek zaolejony mozesz śmiało cisnąć do kosza.
Na darmo moje robota,muszę wraz przeprosić mechanika, wszystko skręcone spowrotem.Nie dałem rady odkręcić koła zębatego na wale.Sruba jest mocno dowalona na dokładkę spreżynuje i nie ma jak zablokować.
Ja na twoim miejcu zrobilmym lekką awanture temu mechanikowi który ci pospawał koło na wariatorze , no czysty idiota.
spawanie kola? ciekawe jak on to wywazyl jedz i daj mu wycisk bo to jakis frakciarz.jak juz robisz te uszczelniacze to wymien i te na walkach koszt naprawde nie jest duzy.ciekawe jakim olejem zalales.andrzej ci dobrze radzi zrob mu awanture .pasek do wymiany na 100 %
Witam.Cytat:
Napisał tomkap
Koło odkręcić jest naprawdę ciężko, a tak od siebie to napiszę tylko, że ktoś kto spawa koła rozrządu w silniku powinien naprawiać co najwyżej taczki, ewentualnie siewniki do zboża, ale to tylko te ciągane przez konia. :evil:
Pozdrawiam.
Bylem u mechanika no i powiedział ze koło już było popękane więc chyba dobrze ze pospawał. Alo co mieł powiedzieć.Pewnie jak by mi rozrząd sie rozleciał to by sie cieszył bo miełby robotę.Tak czy inaczej szukam koła i widzę że jest problem.Na allegro nie ma.Ten uszczelniacz to makabra, od nowa trzba pasek zdejmować.No i nie wiem jeszcze czy wyjdzie jak koło się zdejmie. Ponadto wyczytałem że mogły nawalić panewki centrujące i to przez nie wywaliło simmering. Pechowe autko.
Olej zalałem polski lotos syntetic 5W/40, ale pewnie w tak krótkim czasie nie wypłukałby uszczelniacza, bo zrobiłem na nim jakieś 300km.
Mechanik najblizej mego zamieszkania, który zgodził się zrobić mi rozrzad.Znać na alfach to nie bardzo, ale miał jakiś program w komputerze z instrukcja naprawy i nawet znalazł jaki olej mam do wspomagania.Z tym kołem to przegioł i myślał ze się ni wyda a jak mi sie rozrzad rozleci to bedzie miał robote.Cytat:
Napisał marcins737
Tak naprawdę to nie spotkałem się jeszcze z pękniętym kołem rozrządu, a Alfy naprawiam już ładnych parę latek, no chyba, że po dzwonie.Cytat:
Napisał marcins737
Jak chcesz to ja mam takie koła, pewnie ze trzy sztuki, uszczelniacz to nie problem.
Pozdrawiam. :wink:
No to ja wiem.Koła ot tak nie roazlatują się, bo pęknięcie to mało powidzane. Ono zostało jakby ukręcone pewnie jak waritor chciał odkręcał w imadle.Co do tego uszczelniacz jak nie problem.Trzeba rozrzad rozpierniczyć.Cytat:
Napisał Pablo.