A jakie lepiej kupic 3 czy 2 elektrodowe ??
Printable View
A jakie lepiej kupic 3 czy 2 elektrodowe ??
Duże kupiłem trój elektrodowe, a małe dwu elektrodowe. Nie wiem czy są inne opcje, tzn z pewnością są świece do T.S.'a z jedną elektrodą. No, ale ja kupiłem takie jak powyżej. Pamiętam jak ileś lat wstecz świece z kilkoma elektrodami to był hit na rynku. Myślę, że faktycznie są lepsze od jedno elektrodowych, ale ilość elektrod w świecy nie jest głównym wyznacznikiem ich jakości.Cytat:
Napisał DeeS
Pozdrawiam.
- Rafał
Ja mogę odsprzedać oryginałki BKR6EKPA i PMR7A, nówki nie śmigane :) cenę dogadamy
Szkoda, że dopiero dzisiaj o tym mówisz... A czy to są platynowe?Cytat:
Napisał puotek
Pozdrawiam.
- Rafał
Przyznam szczerze, że nie wiem jak odróżnić świece platynowe od zwykłych.
A czy NGK oznaczało tym samym symbolem świece platynowe i normalne?
Jeśli nie, to te moje powinny być platynowe :P
Platynowe mają środkową elektrodę dłuższą od zwykłych i cieńszą. Poza tym mają kolor platyny :wink: Cena za komplet platynek NGK to 450 zł w sklepie "Zmax" w Nowej Soli. A auto najlepiej chodzi jednak na platynkach. Wiem bo przerabiałem temat. Co do wymiany, to pierwszy raz doradzałbym robić to pod okiem kogoś mającego doświadczenie. Alfa to nie Passat i jak się nie wie to można nabawić się niezłej biedy do wymiany silnika włącznie. Życzę powodzenia i przyjemności z jazdy. Jest niekłamana.
Przywiozę na spot do Krakowa, to może ktoś oceni ;)
na allegro ostanio widzialem komplet NGK (oryginal) do TS za 200zeta, zadziwiajaca niska cena. jesli oznaczenie sie zgadza to tylko brac.
Owszem, oryginał NGK, ale na pewno nie platynowe :-) Chyba, że pojedynczego kompletu ktoś się chce pozbyć
Te świece za 200zł napewno nie są platynowe, ja taki komplet ngk zwykłych świec dorwałem u siebie po znajomości za 160zł. I musze powiedzieć iż samochód nieżle na nich śmiga. :)