-
Znalazłem wtyczkę bez problemu, wszystko wymontowałem i zrobiłem jak Bóg przykazał. Ktoś kiedyś uprawiał przy lewym przodzie druciarstwo no i kable nie łączyły, po pomiarze okazało się też że gdzieś po drodze jest przerwa więc wymieniłem cały kabel od wtyczki do czujnika i gra.
Teraz pytania:
Kiedy gaśnie kontrolka ABS?? (po chwili na zapłonie czy może na włączonym silniku)
Czy trzeba w jakiś sposób usunąć błędy z komputera czy od razu po podłączeniu wszystko powinno być OK??
-
po chwili na zapłonie.
raz zapomniałem podpiąć jednego czujnika to kontrolka abs nie gasła, po podłączeniu gasła jak zawsze więc wynika z tego, ze stare błędy nie wpływają na świecenie sie kontrolki.
-
A z komputera da radę wyczytać co mu dolega czyli błędy typu "błąd czujnika - lewy przód" itp, czy pokaże tylko "błąd ABS"??
-
podobno da radę, trzeba zewrzeć dwa przewody we wtyczce diagnostycznej i kontrolka abs zaczyna migać błędy. Niestety nie wiem, które przewody zewrzeć i jakie są kody błędów bo jak u mnie zaczęło działać normalnie to olałem już sprawę.
Sorry zapędziłem się, z kompa nie da rady tylko przez złącze diagnostyczne albo kontrolką abs jw.
-
Czyli po prostu muszę podjechać do mechanika na komputer i sczytać wszystkie błędy??