No mam ale może ktoś z moich okolic już ma taki sprzęt diagnostyczny i chciałby koledze pomóc?
Printable View
No mam ale może ktoś z moich okolic już ma taki sprzęt diagnostyczny i chciałby koledze pomóc?
Siemanko,
Jak dla to powinieneś szukać przyczyny na czujnikach:przyjrzałbym się lambda, niekoniecznie uszkodzona, może brudna, może traci połączenie, zmienia się rezystancja na połączeniu i ECU to różnie interpretuje waląc wspomnianym błędem.Kod błędu jeden, przyczyn może być wiele i nie każda opisana na forach. Dodatkowym źródłem wiedzy jest elearn żeby poznać co gdzie z czym.Polecam fajnie opisane.Jak zgłębię temat twojego modelu to dalej coś wymyślę.Z tego co opisujesz błąd ma charakter przerywany co nie znaczy że nie da się go namierzyć.Potrzeba trochę czasu;).
Dzięki za zainteresowanie moim problemem. Też się mi tak wydaje że to któryś z czujników lub łącza. Tylko jak do tego dojść które? Sam do tego nie dojdę bo jak wypnę choćby jedną wtyczkę od sondy to znowu nałapie dodatkowe błędy. Gdybym się gdzieś umówił na diagnozę z wykresami to może by się coś wyklarowało. Mój elektryk niestety może tylko odczytać błędy. Czekam na kontakt od kogoś kto w mojej okolicy dysponuje takim programem i chciałby mi pomóc.