-
Właśnie jestem po zbieżności. Jeździ się o wiele lepiej:) choć chyba to nie jest to co ma być.
Co do prostowania się kierownicy niestety problem pozostał. Nadal po skręcie się nie prostuje. Choć zdarza się, że czasem tak:P a na dodatek czasem właśnie słychać trzeszczenie w kierownicy. Podczas robienia zbieżności były problemy z prawej strony ponieważ kręcił się drążek wraz z końcówką(tam prawdopodobnie było bite:/) Znajomy który mi robił zbieżność powiedział, żebym sprawdził czy to nie wina właśnie drążków kierowniczych (uszkodzony czy coś), bo widać luz na kierownicy gdy się mocno i dynamicznie rusza nią oraz taki stuk. Powiedział też, że w najgorszym wypadku może być cała przekładnia:/
Jeszcze podczas ustawiania zbieżności powiedział mi, że nie ma dobrze kątów ustawionych. Jest 2 w minusie. Zalecał wymianę sprężyn i amorów.
Co proponujecie z tym moim problemem? Bo sam już nie wiem co robić. A chcę, aby była sprawna i doprowadzona do porządku:) w końcu to moje ukochane autko:D hehe...
-
Dziś w końcu mój znajomy mechanik sprawdził mi przyczynę i postawił diagnozę:P mianowicie prawy drążek kierowniczy jest luźny. W przyszłym tygodniu mi obiecał to naprawić:) więc jak będzie po wymianie dam znać czy sytuacja się poprawiła czy jednak szukać gdzie indziej przyczyny.