No faktycznie ASO mi wyleciało z główki ;P Podziękował :)
Printable View
Może nie o termostacie ale temat związany z chłodzeniem więc nie zakałdałem nowego ;) Dziś postanowiłem wymienić płyn zakupiłem 7l stary zlałem na ciepłym silniku odczekałem aż ostygnie zalałem nowym i weszło niecałe 4 litry. Możliwe, że w układzie zostały jeszcze ponad 3 litry? Zlewałem dolnym wężem od chłodnicy bo tak było najwygodniej może dlatego? Układ odpowietrzyłem zrobiłem rundkę z włączonym ogrzewaniem i ni cholery więcej nie wejdzie... hmmm może będzie tak jak w poprzednim, ze mimo odpowietrzenia będe jeszcze przez najbliższy tydzień dolewał po trochu?
U mnie przy temp +12 st tem 90st osiągana jest po ok 1,5km i trwa na 90tce niemal "żelaźnie" w każdej temp. zewn.
---------- Post dodany o godzinie 22:01 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:00 ----------
U mnie przy temp +12 st temp. 90st osiągana jest po ok 1,5km i trwa na 90tce niemal "żelaźnie" w każdej temp. zewn.
Z przodu silnika imbusową śrubą, poluzowałem wyleciało powietrze jeszcze trochę pochodził silnik i dokręciłem. Jest jeszcze gdzieś jakiś odpowietrznik inny bo przyznam, że nie zagłębiałem się? Nie przejmował bym się gdyby w układzie był płyn ale po płukaniu była tam woda i jeśli została to jest dupa bo z płynu -35 zrobił się pewnie -15*c... Najwyżej trzeba będzie dolać sam koncentrat...
Z przodu silnika???? - nie słyszałem aby był tam odpowietrznik. Za to na chłodnicy powinieneś odkręcić podczas zalewania korek.Po co robiłeś jakąś płukankę i na dodatek wodą?
Plastikowy korek na chłodnicy był również poluzowany. Płukałem bo przez jakiś czas zalana była woda (nie pytaj, dlaczego nie ja zalewałem) Płukany był środkiem Prestone
Z bloku silnika nigdy cały płyn nie zejdzie
To, to wiem ale nie myślałem, że zostanie aż tyle bo zostało ponad 3 litry...
A którędy zlewałeś płyn i dlaczego na ciepłym silniku?