-
Jutro zrobię taką próbę, jeżeli chodzi o czyszczenie błędów to trzeba je skasować poprzez komputer tak mi się wydaje, popraw mnie jeżeli się mylę, pozatym Ty masz ECU M 3.1 a ja mam ECU M 1.5.5 więc niewiem czy zadziała taka procedura, ale zawsze spróbować nie zaszkodzi, chociaż jak podłączę pod AD-a to nie będzie prościej zrobić resetu parametrów adaptacyjnych programem?
-
- masz racje, koledze chyba pomyliły sie modele i roczniki aut.
- opisana procedura nie działa na ECU M1.5.5 z rocznika starszego > 98 rok.
- jedyny wyjątek jak będzie zmienany silniczek krokowy, to stosujemy procedurę włączenia i wyłączenia stacyjki z pewnym czasem oczekiwania.
- ale obecnie w dobie programu Alfadiag, szybciej i lepiej jest zastosować procedury opisane w Alfadiagu.
-
Witam, udało mi się z mapami:) ale miałem problem z połączeniem się AD z ECU wyskakiwał jakiś błąd nie zrobiłem screna ale z teego co pamiętam to był błąd jakiegoś modułu albo coś czy ktoś by mógł wrzucić screny z prawiłowymi ustawieniami AD -a, Uni diag chodził bardzo ładnie pare razy zerwało się połączenie ale to tylko na pomiarach sondy, jeszcze jedno może ktoś podpowiedzieć czy w unidiagu da się zrobić dwa lub więcej wykresów na jednym ekranie?
umieściłem parę screnów przed adaptacją i po jak by ktoś mógł zerknąć czy wszystko ok to był bym wdzięczny
-
a to są screny po adaptacji
tu będzie lepiej widać te są przed adaptacją:http://yfrog.com/nd40562403p
-
Witam, koledzy jak przy pomocy MES zrobić reset PB??