Dziwne to nastały czasy- Volvo S60 jest reklamowane tak jak reklamowana powinna byc Alfa, a Alfa tak jak powinno reklamowane byc Volvo.
Do mnie bardziej trafia jednak reklama Volva.
Printable View
Dziwne to nastały czasy- Volvo S60 jest reklamowane tak jak reklamowana powinna byc Alfa, a Alfa tak jak powinno reklamowane byc Volvo.
Do mnie bardziej trafia jednak reklama Volva.
Wolałbym Angeline Jolie albo Cattherine Zetha - Jones , która już kiedys 156 SW reklamowała .Jakoś bardziej by mi pasowały w tej roli :)
Coś w tym jest, choć dobór aktorki sugeruje jednak ten pazur, który odróżnia tą reklamę, ale nie od reklamy Volvo, bo mi dużo bardziej pasowałaby mi do Lancii (np. Delty). Może (choć raczej na to nie liczę) bardziej zadziorna będzie rklama QV (na 99% nie w Polsce, zważając na tragiczny marketing FAP - czy u nas na forum nie ma marketingowców, którzy mogliby się tam wbić i przewrócić to i owo do góry nogami?:rolleyes:)
A reklama Volvo też mi się podoba, że zrywa z wizerunkiem bezpiecznego wozidełka dzieci do przedszkola :P (fajny jest napis, że "manewry dokonywane przez profesjonalistów, nie próbujcie tego w domu") :P
Jestem zdania, że błędem jest porównywanie reklamy Volva do Guilietty - jak dla mnie to dwie różne planety!
Reklamy Alf zawsze były pełne klimatu, wyważenia, a co najważniejsze, były przepełnione subtelnością. Guilietta właśnie taka jest. Bije z niej coś co sprawia, że przez ułamek sek. zastanowisz się, może nawet pojawi się gęsia skórka:D
Nic nie pisałam w temacie bo wręcz byłam pewna, że pojawi się osoba A.Jolie. Jak dla mnie byłoby to kompletne nieporozumienie! A.J. już dawno straciła się, no ale w sumie gdyby reklmamowała, to Guilietta nie musiałby mieć przednich poduszek powietrznych;)
No ale każdy z nas odbiera na różnych falach.
pozdrawiam:D
Nie wiem czy zauważyliście, ale polska wersja reklamy jest niestety okrojona w porównaniu z włoską, która nota bene robi na mnie lepsze wrażenie:
http://www.youtube.com/watch?v=jWkMsifEdT0
Reklama pozostałą jak Alfa - stylowa. Jednak ta z Zetą-Jones miała coś jeszcze :) Reklama 166 w rosji też. I 166 z eleganckim gościem ubierającym rękawiczki do jazdy samochodem. Wszystkie miały ten zadziorny element zaskoczenia, tą nutę ekstrawagancji. Te spojrzenia postronnych osób na głównych bohaterów reklam. Czegoś mi tu po prostu brakuje...
Pomijając reklamy 147 :D one są już w ogóle z innej kategorii :D