-
Nie wiem czy ci to pomoże w czymś ale może powinieneś zawsze ją odpalać z benzyny i potem dopiero na gaz przełączać no i jak auto zostawiasz na noc to też przed wyłączeniem auta przełączyć na benzynę - u mnie właśnie tak to jest, jeśli wieczorem wyłączam na gazie to niemalże za każdym razem rano mam pewne że mi strzeli.
PS - językowo z polskim, jak na twoją sytuację jesteś rewelacyjny - mój kuzyn, który jest w niemczech od 5-go roku życia ma takie problemy z pisaniem po polsku, że np. sformułowanie "w namiocie" napisał "w na miodzie" :lol: Także niczym zupełnie się nie przejmuj, pozdrawiam :D
-
dzięki adams, jezdze teraz na benzynie i wszystko działa lux, wymienie zaraz swiece i zobaczymy czy będzie jakaś roznica ,m bo na gazie juz wogule nie da sie jezdzic,lampka wtryskow sie znowu zapala
-
Nie ma problemu :D Odnośnie świec polecane są (ja też jeżdżę na nich) specjalne świece do aut z instalacją gazową czeskiej firmy "brisk" - mają trochę krótszy przeskok iskry dzięki czemu zmniejsza to ryzyko strzału no i generalnie auto lepiej na się zachowuje na gazie
-
takie gdybanie
jak strzela to strzela wymien przewody + swiece i problem z głowy a ajak nie wymieniz i będziesz czekac bo moze przestanie to silnik sobie wyremontujesz przy okazii!!! ( sprawdz uszczelke gumowa na dolocie powietrza bon pewnie sie zsuneła i zasysa lewe powietrze przy okazii )
takie jest moje zdanie mysle ze na 99%
-
w sumie nie napisales jaka to instalacja .zwykla czy sekwencja.ja osobiscie stawiam na zle ustawiony gaz i konsekwencja jest rozjazd map w ecu benzynowym
-
nie gdybalem tylko chcialem wiedziec co to moze byc, swiece juz mialem od dwoch mies bo jeszcze w firmie na % kupilem.
nie mialem czasu wymienic swiece bo w huj god, pracy mam.
ale dzis mialem krotko czas, wymienilem i nie szczela jedynie jeszcze troche rzuca silnikiem ale bardzo slabiutko
a do instalacji to sekwencja stag 300
-
no i po problemie
3a szukac najprostszych rozwiązan ( najczesciej tak własnie jest ) a jak nie pomorze to dopiero cos głebiej jeszcze kabelki sobie wymien jak nie wymieniałes ?? i bydzie jak 3a:)
-
niewiadomo jak dlugo go jeszcze bede mial,bo planuje sprzedac malutka,
jak sie nie znajdzie szybko nowe autko to chyba wymienie jeszcze