Dziękuję chłopaki za informację czyli GOLDEN LODGE 25HL są lepsze niż te co mam. :D
pozdrawiam
Printable View
Dziękuję chłopaki za informację czyli GOLDEN LODGE 25HL są lepsze niż te co mam. :D
pozdrawiam
Wsiadam dziś do belli kręcę a ona łapie na jeden cylinder:( no i d..a. wiem że świece napewno padły jak rok temu i tu moje pytanie jakie świece byście polecili do boxer 1,7 16V czy kupić NGK czy coś innego opcjonalnie gdzie ?
Wsiadam dziś do belli kręcę a ona łapie na jeden cylinder:( no i d..a. wiem że świece napewno padły jak rok temu i tu moje pytanie jakie świece byście polecili do boxer 1,7 16V czy kupić NGK czy coś innego opcjonalnie gdzie ? sorki za 2 posty pod sobą ale ja ostatni to pisałem więc temat zaginął gdzieś w odmętach forum :D
NGK platyne :)
Ponoć one są przereklamowane tak jak wiodące oleje na naszym rynku( mobil. castrol,itp, itd) ale czy to prawda? a co myślicie o Beru ultra x titan ? http://www.beru.com/english/produkte/produktfinder.php?hersteller=ALFA&modell=145+(930) &typ=1.7+i.e.+16V&ktypnr=3820&action=step04
Czemu ? Ja u siebie w 16V miałęm i przezyly silnik ;) zawsze montuje ngk i problemu z nimi nie ma. A olej casrtol jest ok itp. jeśli sie dostanie orginalny a nie rozlewke ;)
Mam w swoim NGK ale są od nowości a już ma 130 tysięcy przejechane. A świece są już do wymiany na dobrą sprawę. Dziś odpalał to złapał tylko na jeden tłok a parę dni temu chodził na 3 i po chwili wszedł 4. Rok temu było to samo świeczki się czarne zrobiły. paliwo tankuje na PB i shelu dolewam na zimę alkoholu aby rozpuścić w nim wodę z paliwa, oleju nie bierze mi silnik. Czas zmienić świeczki.
a jak tam przewody ? Zmieniane w jakim stanie sa ?
Dokładnie-sprawdz jeszcze przewody (najlepiej w nocy otwórz maskę i zobacz czy nie skaczą iskierk)i :wink:
u mnie kable bosh 2 lata i do wymiany niestety