Czy ten czujnik zaznaczony na czerwono jest odpowiedzialny za blad P0190? Ta szara banka to filtr paliwa...Załącznik 54544
Printable View
Czy ten czujnik zaznaczony na czerwono jest odpowiedzialny za blad P0190? Ta szara banka to filtr paliwa...Załącznik 54544
Witajcie. Mój problem polega na tym ze auto ciezko pali. Jak zapali to silnik pochodzi 30 sec do minuty. W baku slychac straszne bulgotanie i pod maska w okolicy calego ukladu paliwowego. Z ciekawosci zmienilem przewod paliwowy na przezroczysty. Po przekreceniu widac w nim troche paliwka reszta powietrza i tak w kolko. Po odpaleniu jest tak samo az do momentu gdy zostaje praktycznie samo powietrze z nie wielka iloscia paliwka i auto gasnie. FES pokazal blad P0190. Dołączam filmik...Liczę serdecznie na odpowiedzi i podpowiedzi...http://youtu.be/7OXmaipQUuQ
Miałem taki problem auto nie paliło i wyskakiwał błąd P0190 powodem była padnięta pompa paliwa w baku po wymianie wszystko wróciło do normy
u mnie to samo, pompa w baku dostala syfu i przy malej ilosci paliwa blad p0190, musialem wyjac pompe, wyczyscic caly ten kosz i wlozyc spowrotem. Do teraz smiga bez najmniejszych problemow:)
A u mnie kiedyś nie odpalił i okazało się że jakimś cudem środkowa uszczelka na filtrze paliwa się pomarszczyła (8tys km od wymiany) i też było słychać bulgotanie w baku.
Problem rozwiazany. Przyczyna tkwila w opasce na przewodzie palowym z filtra do pompy wtryskowej. Tyle męki przez jedna opaske :)