a gdzie takie czujniki sie znajduja?? przez to ze stała mogłoby sie to zepsuć??
Printable View
a gdzie takie czujniki sie znajduja?? przez to ze stała mogłoby sie to zepsuć??
Czujnik wału w silniku boxer znajduje sie prawdopodobnie przy kole zamachowym (od strony sprzęgła) czujnik ciśnienia jest wkręcony w kolektor ssący, przy niesprawnym którymś z tych czujników auta nie odpalisz
tylko ze auto chwyta i gasnie odrazu juz straciłem z 10 litrów benzyny przy próbach odpalenia
Próbowałeś auto odpalić z uchyloną przepustnicą ?
oj nie tzn posciagałem te wszystkie czesci ale nie uchylałem przepustnicy
dzis w ramach rozpaczy dolałem paliwa do przepustnicy auto odpaliło na rys ale zgasło po 3 min i znow to samo jes jakis przewód paliwowy dochodzacy do przepustnicy?? i co to jest po prawej stroniw silnika taki małe ustrojstwo od którego ida dwa przewody paliwowe i jeden w strone przepustnicy jak to powinno działać
Zagnij przewód powrotu paliwa, może nie ma ciśnienia
a układ paliwowy sie jakos dpowietrza?? i co to jest to co opisałem wyzej??
Wygląda na to że gaśnie z powodu braku paliwa, po kilkukrotnych próbach odpalenia silnika powinno wyczuwać sią zapach paliwa, skoro go nie ma to nie ma paliwa. Teraz trzeba dociec czy nie pompuje paliwa z powodu braku prądu czy padającej pompy. Układ paliwowy nawet jeśli ma bąble powietrza w przewodach to sam się odpowietrzy właśnie przez przepompowanie
wyciągnąłem wstryskiwacze i benzyna sie lała zapach spalin a w trakcie krencenia czuc;/