Wczoraj na trasie 250km zaczęły się u mnie problemy z nagrzewaniem, wewnątrz samochodu chłodno, chłodnica ciepła, temp wody niby wg wskazań zegarów 70-80st, za to temp oleju tylko 60 st C.
Czy to problem z termostatem?
Printable View
Wczoraj na trasie 250km zaczęły się u mnie problemy z nagrzewaniem, wewnątrz samochodu chłodno, chłodnica ciepła, temp wody niby wg wskazań zegarów 70-80st, za to temp oleju tylko 60 st C.
Czy to problem z termostatem?
U mnie jak temp stała tak jak mówisz powiedzmy na 70 to ciepłym wiało ale gorąco w środku nie było. Jak mialem płynu mało to mi się nagrzewnica zaczęła zapowietrzać. Dzisiaj założyłem nowy termostat behr-a i w końcu jest gorąco temp trzyma na wskaźniku.
U mnie z dogrzaniem silnika nigdy nie było problemu :D
Jadąc wczoraj do Szczecina z prędkością ok.80-100 km/h temperaturę miała jakieś 85 stopni.Olej jakieś 70*.Termostat mam behr wymieniałem go jakieś dwa lata temu.Nasuwają mi się dwa wnioski.Albo jest tak zimno albo termostat mi się lekko zawiesza.Czasami jak mu odbije to jest bliżej 90.Jak był nowy to ładnie trzymał temperaturę.
Czasem problem z dogrzaniem 2.5 V6 12V w 155 leży w termostacie oleju. Łapa na której macie filtr oleju i wyjście na chłodnicę oleju ma zabudowany w sobie termostat który zapewnia aby w fazie rozgrzewania silnika zimny olej nie szedł na chłodnicę oliwy, zdarza się że z upływem lat termostat zacina się i cały czas olej idzie na chłodnicę przez to silnik nie dogrzewa się przy dużych mrozach jak zależy no i sam olej pracuje w niekorzystnych warunkach.
Po zmianie termostatu wskaźnik mi pokazuje te 85* obstawiam że to raczej niedokładność wskaźnika, cd oleju to z regóły jest 60*C-70*C. Kiedy silnik zaczyna się nagrzewać to strzałka leży, około 70* płynu wtedy strzałka od oleju zaczyna się podnosić.
Michu1 ja myślę że wskaźnika to się nie ma co czepiać.Tak jak Grzesiek napisał teraz należałoby skupić się na termostacie oleju.Mam tylko nadzieję że manewrowanie z kluczami nie będzie mocno utrudnione:) Tak się zastanawiam w jakich zakresach temperatur pracuje owy termostat.
Gdzieś o to pytałem przy jakiej temp. on właśnie działa jakiś temat u nas na forum. Manewrowanie kluczami tam ja pozostawię bez komentarza mi się tam nie podobało :):)
Z tego co pamiętam, termostat powinien oliwę na chłodnicę zaczynać puszczać nie wcześniej jak 60-70 stopni. Spytajcie Maćka156 w JTD 16V/20V pracują na tej samej zasadzie.
Praktycznie szybko szlag trafia te termostaty