-
I dalej to samo. Chwilę było dobrze, teraz znowu zaczęło poszarpywać. W związku z tym że poszarpuje tylko po rozgrzaniu się do 90*C i otwarciu termostatu, mam pytanie, czy zawór overboost może po rozgrzaniu przepuszczać i powodować wahania ciśnienia doładowania, co skutkuje poszarpywaniem? Pytam dlatego że jest on umieszczony na pasie przednim, zaraz przy chłodnicy, która po otwarciu termostatu robi się gorąca, wtedy też zaczyna się poszarpywanie.
-
Overboost mogę wykluczyć. Dzisiaj jak zaczęło poszarpywać zatrzymałem się i zdjąłem przewód podciśnienia z overboosta, niestety poszarpywanie nie ustało, więc nadal nie mam przyczyny. Borykam się z tym problemem już kilka miesięcy, do tej pory wymieniłem czujnik położenia wału, filtr paliwa, filtr powietrza, wszystkie wtyczki i przekaźniki pod maską psiknięte kontakt sprejem, do baku wlałem Liqui Moly do czyszczenia wtryskiwaczy i nic to nie dało. Proszę o jakieś wskazówki, co jeszcze sprawdzić, na co zwrócić uwagę, bo zaczynam mieć już dość. Najlepsze jest to że przez kilka dni potrafi być dobrze, a potem kilka dni poszarpuje. Dzieje się to tylko po rozgrzaniu do 90*C, w czasie jazdy z wciśniętym pedałem gazu, jak puszczę gaz poszarpywania nie ma, jak wcisnę mocniej też nie czuje poszarpywania. Proszę o jakieś wskazówki.
-
odświeżę trochę...znalazłeś przyczynę?
-
Tez sie podepne... Mam podobnie...rozwiazales swoj problem?
U mnie szarpie jak chce jechac rowno... Tak lekko ponizej 2000obrotow
Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk