hmmm no tak a cos bez przerabiabia teraz wszystkiego ?? teraz mam go po stronie pas nad zbiorniczkiem na plyn :( moze wywalic ten trzpien co myslisz o tym ??
Printable View
hmmm no tak a cos bez przerabiabia teraz wszystkiego ?? teraz mam go po stronie pas nad zbiorniczkiem na plyn :( moze wywalic ten trzpien co myslisz o tym ??
na ta chwile problem zaleczony rozebralem elektomagnesz oczyscilem i jest ok co dziwne w srodku byly jakies opilki metalu
Opiłki normalna sprawa, pochodzą z pomp gazu na stacji i zbiorników LPG na stacjach.
Teraz już wiesz dlaczego tak a nie inaczej powinno się montować reduktor, mimo że sposób montażu nie wpływa na pracę regulatora ciśnienia to na inne elementy już tak :D
Mam do Ciebie jedną prośbę, nagraj teraz plik OSC z jazdy i przeciągnij auto na 3,4,5 biegu tak jak się V6 powinno zakręcić :D Coś sobie jeszcze zerknę.
Jeśli nie chcesz przerabiać montażu reduktora, wyjściem dla Ciebie jest zrezygnowanie z elektrozaworu zintegrowanego w reduktorze i montaż zewnętrznego zaworu i umocowanie go tak żeby pracował w pionie.
ok spoko do jutra zamieszcze pozdrawiam
prosze :)
Podnieś mnożnik dla czasów od 10ms czyli praktycznie dla jazdy na WOT, przy klepnięciu w podłoge od 4200rpm gdy sterownik PB nie czyta już wskazań sondy lambda i idzie w open loop masz za ubogo, sonda ucieka na 0,3V, podnieś mnożnik jak pisałem dla tego zakresu inaczej podpalisz gniazda i zawory. Kolejna sprawa masz źle wybrany czujnik temperatury reduktora lub gazu, temp. reduktora nie może być niższa niż temp. gazu, a u Ciebie tak jest ;] Na Scorpionie temp. gazu jest mniej więcej 2/3 temp. reduktora.
A dlaczego tak piszę, proszę bardzo ( po kliknięciu otworzy się w pełnym rozmiarze):
http://images39.fotosik.pl/341/90261b08938d1878m.jpg