A jaki to ma związek z tematem.
Pokazujesz tylko, że nie wiesz o czym piszesz.
Jedyny miarodajny katalog FIATa to ePer.
Printable View
a i tu ostatnio mam "gwoździa" bo wskazuje dwa 1.9 w GT ( jeden ten znany 110kW i niby drugi jest 103kW )
ale ogólnie zgadzam się
odzi - możesz jaśniej ?
i wracam do mojego pytania - u mnie twoje numery nie pasują - a też mam alfę 1.9
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...quote_icon.png Napisał odzi http://www.forum.alfaholicy.org/imag...post-right.png
wszystkie sprzegla do alf jtd 1.9 zostaly zastapione przez produkty o numerze 71793048
link sklepu jakiegoś to coś jak opis z allegro ...
eper uwzglednia tylko orginały a zamienniki :) Kolega pozjadal wszytskie umysly. Nie mowie ze sie na niczym nie zna, ale uwazam ze mysli ze jest masta pasta w kazdej dziedzinie. Powiem koledze ze nie wiedziec czegos to ludzka rzecz:). Podobnie sprawa wygladala w innym temacie z olejami, kolega Pablo wie wszystko i najlepiej. Niesty sie myli ....
Ja kupiłem kilka lat temu Bravę z JTD 105, która miała na dzień dobry padnięty dwumas. Znalazłem na alledrogo firmę, która miała w ofercie regenerowane koła. Zabieg kosztował zdaje się jakoś 600zł z tym, że kupiłem od nich koło regenerowane za chyba 800 a 200 odesłali po przesłaniu mojego uszkodzonego koła. Kolejne 3 lata (70000km) bezproblemowo. No ale to jedno doświadczenie, niekoniecznie miarodajne bo pewnie co fachowiec, to inna jakość a ja niestety nie pamiętam nazwy firmy :(
Pomimo to i tak kolega Pablo wie więcej od Ciebie.
Poza ePerem ma jeszcze katalog TecDoc, który to crosuje numery ori na numery zamienników. Jest to katalog licencjonowany, który nie pokazuje bzdetów.
Poza tym kolega Pablo miał/widział/naprawiał więcej samochodów niż Ty, i podpiera się wiedzą praktyczną a nie wyGOOGLowaną.
Tyle w temacie.
Pozdr. ;)
Dobrze, że w Żuku nie ma dwumasu bo pewnie też by się znalazł jakiś agregat co by to spasował :D
Pablo : jestes najlepszy udziel pomocy koledze bo niestety nie jestem miechanikiem, mam tylko mgr. inz(nie z mechaniki). Kolega sam wyciagnie wnioski jak poczyta Cie troche :). Przynam zalalem olej millers i spalanie spadlo, samochod chodzi ciszej nie wspomne ze jest bardziej eleastyczny na wyzszych biegach i co mnie zdziwilo dostał 50 kucy.