U mnie ma duzy wpływ na prace silnika na zimnym. Strasznie długo wygrzewa sonde i nie jedzie przez dobry kilometr gdzie przed uszkodzeniem siatki jechała jak nalezy od razu. Boje sie ze przez to moge załatwic Lambde wiec jeżdze tylko kiedy musze.
Printable View
U mnie jak był dziurawy łącznik elastyczny to samochód buczał jak rajdówka, a jechał jak maluch ;). Z tego co pamiętam wraz z wymianą zapłaciłem 130zł, 15 minut roboty.
Ale jednak nieszczelny wydech ma duzy wpływ na prace slnika gdy jest zimmny. A ze zaczeło sie tak dziac od momentu uszkodzenia tej siatki to postawiłem ze moze sonda długo sie nagrzewa.Cytat:
Napisał Adampoz
nom z tymi 5cm to trafiłes :) Pod koniec tygodnia wymienie ten element i wszystko owinno wrócic do normy
Mam pytanie , kupilem od alfaholika rure z elastycznym lacznikiem wydechu (siatka),nie chcielismy wycinac samej siatki to kupilem cala rure .Chcialem zapytac czy przy wymianie ,nie bede potrzebowal jakis uszczelek czy nie ma tam nic tylko rura ? wydaje sie ze latwo bedzie to wymienic ,ale nie chce odkrecac gdy okaze sie ze potrzebuje cos jeszcze ?
całkiem edit
bo kolega pisał o całej rurze z łącznikiem a ja odpisałem na temat samego tłumika drgań ( łącznika/złącza elastycznego )
Kupić przed robota tubkę pasty ceramicznej do wydechów Holtsa lub Wurtha i po kłopocie, nawet na stare uszczelki poskładasz bez przedmuchów.