w bagażniku po lewej stronie jest klapka w podłodze za tylnym oparciem odkrec srubki i juz oczom okaże sie wtyczka od pompy hehhe i przewody tam sprawdzisz
Printable View
w bagażniku po lewej stronie jest klapka w podłodze za tylnym oparciem odkrec srubki i juz oczom okaże sie wtyczka od pompy hehhe i przewody tam sprawdzisz
Nie działa bo może jej nie ma ;) A tak troszkę od tematu odbiegając grzelutek, mówiłeś że pompa działa tuż po przekręceniu kluczyka. Bo mam problem z odpaleniem na zimnym i się zastanawiam czy jak poczekam chwile na włączonym 9przekręconym kluczyku) to pompa może dopompować paliwo i może być lepszy efekt przy odpalaniu?
pompa generalnie nei działa po przekręconym kluczyku ewentualnie może chwilowo dopompować ciśnienei tzn włącza sie na sekunde i staje pozniej w momencie gdy auto zbiera impulsy z kola to pompa włącza się i tak powinno być :)
Napewno bezpiecznik od pompy ma 15 A ?? bo mi sie własnie spalił ten bezpiecznik ale miałem tam bezpiecznik 7,5 A. Wymieniłem na 15 A ale jak będzie za duży to moze sie pompa spalić :(Cytat:
Napisał grzelutek
W instrukcji jest 15A. :|?: 7,5 A jest ponoć od sondy lambda.
hmm ja miałem 7,5 A pewnie ktoś kiedys zmienił na taki :( to napeno bezpiecznik od pompy był bo przed wymiana bezpiecznika do pompy niedochodził prąd a teraz jest :) pozatym wszystko już śmiga aż miło :)
No wiec panowie u mnie problem rozwiazany.Okazalo sie ze pompa jednak nie krecila.Nie ja to robilem tylko moj braciszek i nastapilo przejezyczenie w przekazywaniu wiadomosci :D .A teraz do sedna.Patent polegal na tym ze padl przekaznik ktory jest pod przeplywomierzem a ze daje on napiecie na inne przekazniki to nie dzialalo kilka rzeczy m.in. pompa,cewki.Podsumowujac Alfunia smiga jak dawniej <haha>
P.S.FlaY z jakiej ulicy jestes i jaka masz Alfe(kolor),bo probuje Cie skojarzyc,ale mi nie wychodzi.Pozdro
Może dlatego się zjarał,że był za mały.No ale jak wszystko hula,to jest OK. :lol:
Nie skojarzysz Łukaszu. Flay ma Alfe od niedawna i nie miałeś okazji go jeszcze poznać. Jak przyjedziesz w wysp to się spotkamy :)
[quote="P.S.FlaY z jakiej ulicy jestes i jaka masz Alfe(kolor),bo probuje Cie skojarzyc,ale mi nie wychodzi.Pozdro[/quote]
Tak jak napisał Majkel alfe mam od niedawna :) i jak narazie mam prawie same problemy z nią :( A kolor mojej belli :) czerwony :)