Ja mam Mikode i jestem zadowolony :P Wiecie jak to się mówi, ile osób tyle opinii
Printable View
Ja mam Mikode i jestem zadowolony :P Wiecie jak to się mówi, ile osób tyle opinii
http://motoallegro.pl/tarcze-klocki-...467892824.html
Co sądzicie o tarczach firmy bozarto ? seria GTR łudząco przypominają MIKODY GT. Jestem na etapie wymiany tarcz i klockow i chcialbym zasiegnac porady :)
przód tarcze TRW i klocki TRW. Nic innego bym nie wstawił Tarcze 240 pln klocki 120 pln
Mikody nie polecam tak samo jak Brembo- szit.
Ja założone mam Mikody GT i FerrodoDS i zmiana ogromna na plus jeśli chodzi o hamowanie. Ja osobiście nie mam problemów z tarczami natomiast jest troszke wątków że mikody GT pękają - sugerują ludzie żeby brać rowkowane, ale już nie nawiercane gdyż to powoduje pękanie. Jak napisalem u mnie to nie wystąpiło. W piątek wymieniam tarcze i klocki na przodzie to postaram się zrobić jakieś fotki jak wygladają wymęczone już tarcze Mikoda GT
Przy naprawdę ostrym traktowaniu potrafią pękać na nawierceniach. Jakby nie było jest to osłabienie materiału.
Na pocieszenie napiszę tylko, ze u nas w 2.4 mJet popękały również EBC Turbo... , więc Mikodzie można wybaczyć. Teraz są lite OE i też biją. Na dniach zakładamy 4 tłoczkowe i tarcze 305 mm, zobaczymy jak będzie.
Właśnie wróciłem z częstochowy z nowymi Mikodami GT na przód i tył. Jako iż montaż będzie profesjonalny czyli: Nowe tarcze, klocki TRW, zestaw naprawczy zacisków, tłoczki, przewody, i płyn hamulcowy, będę się mógł wypowiedzieć co do jakości tych tarcz
Pozdrawiam :)
ja mam same pozytywne doświadczenia z mikodami. tyle ze ja zawsze uzywalem standardowych tarcz a nie ulepszanych. ale wydaje mi sie ze to solidna firma.
Mam wrazenie, ze sa dwa typy ludzi... Jedni to Ci, ktorzy cos slyszeli (same zle opinie) i tych, ktorzy uzywaja tarcz Mikoda i sa zadowoleni.
Ja osobiscie bardziej bym wierzyl uzytkownikom, niz teoretykom, co to im ktos mowil, ze w kolegi aucie to szwagier montowal i mu pekla :)
A teraz... ja mam Mikode z przodu (gladka) i narobilem juz na niej kilkadziesiat tysiakow (moze kolo 30). NIC NIE BIJE, LADNIE HAMUJA, NIE PEKAJA, NIE PRZEGRZEWAJA SIE... No ale ja z pewnoscia mam dobry egzemplarz auta i potrafie dobrze (profesjonalnie) wymieniac niektore elementy :D