-
Masa625 - czy nierówna i głośniejsza praca występowała tylko na zimno? U mnie jest jakby odwrotnie. Po nagrzaniu auto pracuje głośno (no bez przesady, bo 166 jest i tak super wyciszona) i nierówno. Kiedy mam mało paliwa w baku niechętnie zapala, więc wyczyszczę regulator.
Długo trwa taka operacja?
-
mnie ktos pisal ze ok 1,5 h:)
-
Jak masz sprawne ręce to pół godziny do max jednej. A ma ktoś nr katalogowy tego zaworu dla 2.4 JTD CF3 ?? Czy dla każdej wersji są identyczne?
-
Alfa dziś znowu zgasła!!! Te same objawy co przedtem.
Wg łapciucha u którego naprawiałęm auto wymieniał on cały regulator na "nowy oryginał" I nie chce mi się w to już wierzyć. Jutro będę oglądał tą jego partanine i podłącze komputer, podejrzewam że wsadził jakieś gów..o ze szrotu i skasował jak za nowe. Jutro za dnia na spokojnie zobacze co i jak. Koleś będzie jechany ostro coś czuje...
-
kolego ja tez miałem taki przypadek,dwa razy regulator kupiłem, bo to miało byc niby to, a okazała się pompa wtryskowa..
tłoczki były wywalone ,za remont zapłaciłem 500zł i teraz nie gaśnie już 2miesiące..za parę tygodni jadę na przegląd do pompiarza
-
500 zł to jeszcze nie tragiczna cena. Trochę mnie pocieszyłeś, bo jeśli moje problemy to pompa to obawiałem się znowu wydatku na poziomie 2-3 tys. zł
-
Wczoraj zgasła na 3 biegu- wyglądało to tak jakbym ją "zadusił" i już nie odpaliłą.
Rano podłączona do kompa- 2 błędy- P0191-ćiśnienie na listwie CR doszedł P0101-mass airflow. Zaciągnieta znowu na sznurku do pompiarza. Powiedziałem mu o tych tłoczkach a on odpowiedział że to raczej nie to "bo ona przecież jeżdziłą dwa dni" i nie zgasła, gdyby tłoczki to ponoć wogóle by nie odpaliła po pierwszym zgaśnieciu.. Ma dzwonić w poniedziałek.
20-10-2010
Alfa huczy i śmiga jak blyskawica- regulator cisnienia+ pompka w baku wymienione... W przyszłości pompa do regeneracji na bank... Pozdro i dzieki za pomoc!!!
-
HIT!
Dzis mechaniczek namierzyl ponoc spalona pompke elektryczna w zbiorniku paliwa...
chce mnei skasowac na 200 zeta... Rozumiem ze ma mi wydac ta ponoc zepsuta pompke jak bede odbierac auto...
Ciekawe czy to bedzie to...
-
Dziwne, mogłeś sam sprawdzić czy to pompa paliwa, słychać ją po włączeniu zapłonu i można by było ją na krótko sprawdzić. Jak będziesz odbierał samochód to poproś o starą i sprawdź ją. Można to też było sprawdzić odpinając wężyk wyjścia paliwa z filtru włączyć zapłon i zobaczyć czy pompuje.
-
Hej dawid:)
Pierwszym razem jak alfa padła sprawdzałem z bracholem pompkę i podawałą paliwo- tzn słychać było po przekręceniu kluczyka jak pracuje(brachol lezal w bagazniku o nasluchiwal:D), po ostatnim ekscesie zauwazylem ze na 5 przekrecen kluczyka 2 razy bylo slychac glosne "buczenie" trwajace ok 1 sekundy wychodzace z tylu auta(nigdy tego nie bylo przedtem), pozatym po 2 padnieciu mojej slicznotki po przekreceniu kluczyka nic nie bylo slychac... Byc moze te dwie usterki sie nalozyly na siebei w ktorkim czasie?...Od momentu zakupu auta wskaznik pokazywal zly poziom paliwa-byl zawieszony i swiecila sie rezerwa... Mam mieszane uczucia powiem Ci szczerze aczkolwiek mam nadzieje że to moze byc to...