Cytat:
Napisał belmondoo
I co gorszy??
Printable View
Cytat:
Napisał belmondoo
I co gorszy??
Do JTD akurat shell 5W40 jest bardzo odpowiedni - ale już nie do TSa
dlaczego nie do TS-a, przybliż nam swoje odkrycia?
Też zalałem shell 10W40 zaraz po kupnie. Moja AR piła go w ilości 0,5L -0,7L / 1000 km :evil: . Po zalaniu Agip-em 10W40 spalanie oleju zmalało do 0,2L/1000 :mrgreen: .Cytat:
Napisał bosniak_sg
no to nawiązala się panowie ciekawa debata na temat olejów.Ja swoją 156- tke 2.0 ts kupilem własnie od szwaba,zresztą tez maniaka tej marki i potwierdzam to ze leją w serwisie agipa 5w40 poniewaz mam kompletną ksiązkę serwisową.Ja odrazu po kupnie zrobilem to samo i zalalem 5w40 tylko castrola magnateca bo ilu ludzi na forum tyle opini na ten temat.zrobilem 5000 km i dolalem 100 ml.takie jest zurzycie.Ale dalej nierozumiem dlaczego tam leją pelen syntetyk a tu kazdy zaleca półsyntetyk.....co wy na to ...pozdrawiam
nie gorszy ciężko mi jest to ocenić, na razie przez 5000 km silnik zjadł mi 0,4l oleju. moim zdaniem niemiaszki dobrze leją, bo schell produkuje lepsze oleje od selenii ale to tylko moje subiektywne odczucie patrząc na "markę" :DCytat:
Napisał bosniak_sg
Pewnie nie tylko Twoje odczucia, Selenia jest pewnie tak samo zalecana do Alfy jak Fuchs do BMW i Mercedesa, kwestia marketingu i umów miedzy koncernami. Nie widziałem żeby powy zsze marki je ździły później na fuchs'ie, raczej później leją Agip, Castrol, czy shell.
to tzw. program lojalnościowy między danymi firmami czy koncernami. Producent oleju płaci kasę a oni promują takie coś w książce serwisowej. To jak z lekami w aptece albo u lekarza, przychodzi przedstawiciel handlowy danej firmy i oferuje np. wycieczka na Karaiby za promowanie danego leku :) no i tyle w tym temacie.Cytat:
Napisał bosniak_sg
wszystko się zgadza....tylko jak to jest,ze tu wszyscyleją pólsynteze a szwabki stosują pelen syntetyk.
do mojego zalecana jest pełna synteza :DCytat:
Napisał jaca994