-
daj znać bo u mnie zauważyłem że jak jest zimna to przy pełnym bucie potrafi masakryczne szarpnąć, (normalnie tego nie robię wyjątkowo dzisiaj dla sprawdzenia)
Więc teraz się skłaniam ku przepływce - nie wie ktoś gdzie można kupić i za ile, chociaż kable i cewkę tez wymienię bo kopułkę i palec już wymieniłem a kable przyszły dzisiaj,
-
KKrzystof - zapytaj tu: http://fiat-lancia-alfa.pl pewnie w swojej stronie nie mają ale ściągną na zamówienie a ceny są u nich znośne ;)
-
tak na prawdę to nie mam nadal trafnej diagnozy, przed tym co miałem brak mocy tego szarpania nie było więc na logikę trzeba chyba jednak wykluczyć układ zapłonowy, po tym jak odzyskałem moc (co było pierdołkiem) zaczęła szarpać przy pełnym bucie, jak jest zimna to szarpania jest duże,
Więc to raczej za mało paliwa, czyli przepływka, sonda, pompa paliwa, regulator ciśnienia palia,
Jedno jest pewne ta alfa ma dużo nowych części wymienionych niepotrzebnie :D ale co tam przynajmniej auto doinwestowane.
-
Samochód wrócił z ASO - jednak Panowie nie znaleźli rozwiązania problemu.
Może ktoś z Warszawy ma na podmianę solenoid (Pierburg) i przepływomierz?
-
a u mnie wymieniłem po kolei
1. kopułka i palec - nie było efektu
2. kable i cewkę - i szarpania nie ma,
Tylko teraz mam problem z tym czujnikiem bo kable kupiłem sentecha a on sa zalane i nie mam jak na nie czujnika założyć, nie wiem dlaczego oni je sprzedają jak do GTV skoro tam nie można ich rozkręcić, trochę denerwujące,
Może dzisiaj z tym powalczę,
Najważniejsze że szarpania nie ma, a powodem prawdopodobnie był kabel od pierwszego cylindra, zresztą wszystkie były trochę sztywne,
-
kupiłem zestaw przewodów BERU i mam problem bo przewód pierwszego cylindra fabrycznie ma czujnik widoczny na schemacie http://katalog.fota.pl/Katalog/ShowP...EinspNr=30&St=niestety zestaw beru nie posiada takiego czujnika co proponujecie ?? może ktoś ma rozwiązanie ??
-
Ja mam również przewody Beru, nie montowałem tego czujnika, odpiąłem go z instalacji i wszystko jest ok. Zdejmować końcówek z kabla aby założyć czujnik nie radze bo można uszkodzić kabel.
-
dobrze wiedzieć :) troszkę się nagimnastykowałem żeby odczytać co napisałeś :P