Noe, serio? Powiedz jak to zrobic, przydaloby mi sie. Alfa 33 1.7 I.E. 8v.
Printable View
Noe, serio? Powiedz jak to zrobic, przydaloby mi sie. Alfa 33 1.7 I.E. 8v.
silnik 1,7 pelny wtrysk 8v super ;)
gdybys mogl wyslij mi linka do jakiegos manuala z tym zczytywaniem ;)
dzisiaj znalazlem winowajce pompa paliwa nawet nie drgnie (nawet na krotko ) jutro jade po pompke z jakiegos fiata czy opla powinna gonic ;)
Panowie ;) normalnie jestem w szoku , do tej pory jezdzilem na gazie nie mialem okazji jechac na benzynie ;)
dzisiaj uruchomilem banzyne (wymienilem pompek paliwa) oraz wyczyscilem z grubsza wtryski , ustawilem gaz tak jak ma byc i pojechalem na gazie zatankowac samochod poniewaz wszystkei paliwo ojciec zakosil mi do kosiarki ;)
po regulacji gazy dop[iero wtedy przekonalem sie jak pieknie pracuej boxer alfofwski ;)
ale po zatankowaniu i dojechanieu do domu przelaczylem na banzynke i....................;)
Boze ,jaki dzwiek ;)
nie mailem pojecia ze ten silnik tak zajebiscie chodzi ,normalnie czulem sie jakbym zlapal byka za rogi ;)
normalnie masakra nie da sie tego opisac slowami ,ale juz wiem co wy widzicie w tym samochodzie ;)
juz nie moge sie doczekac jak ten silniczek wyladuje u mnie w garbusie ;)
dzieki wszystkim za porady problem rozwiazany ;)
W jaki sposób sprawdzałeś wtryski? Możesz opisać pokrótce?
nei spradzalem wtryskow po prostu .po zalaczeniu nowej pompki silnik zaczol pracowac na beznynie.Wypiolem wtryskiwacze i moczyly sie chyab z 20 minut w preparacie do czyszczenia wtryskow ,potem wytarlem je do sucha usowajac caly brod i wlozylem spowrotem -dzialaja wiec mi sie udalo ;)
No to gratulacje rozwiązania problemu. Po raz kolejny sprawdza się moje odczucie iż boxer na LPG brzmi inaczej niż na Pb(ale czemu?). Niech boxer z 33 godnie furczy w twoim Garbim i pochwal się kiedyś fotkami gotowego projektu. Pozdrawiam
Kody błyskowe do Motronica MP 3.1 alfa 1.7 8v.Na e-mail mogę wysłać całą dokumentacje oraz testy sprawdzające .
nei powiekszaja mi sie te zdjecia ;( a jak sie powiekszy to zaraz sie wylacza ;(
a dodatkowo nawet nie wiem gdzie tak kostka z tymi pinami sie znajduje??
http://alfaromeo33.extra.hu/ zaglądnij w to miejsce, myślę że znajdziesz wszystko.
NOE dzieki za maila;)
GUNIOZAUR -bylem juz na tej stronie dzieki ;)