-
Podniosę temat, znalazłem kompletny mechanizm tutaj
http://allegro.pl/el-nowy-podnosnik-...272540711.html
Orientujecie się gdzie mozna dostać sam plastik? Szukalem na Allegro i w hurtowniach...
-
co do braku reakcji serowania lusterka na przyciski, polecam zdjac mechanizm sterowania (wkladka w drzwiach za ktora ciagniemy zeby drzwi zamknac), rozkrecic ja - pod gumka gdzie sa przyciski do sterowania delikatnie popraw kropki (wiazki) lakierem przewodzacym z czasteczkami srebra - kupisz je w wiekszosci sklepow samochodowych za ok 10-15 zlotych. Te kropki czesto sie wycieraja i nie ma styku, stad powyzsza operacja jesli to tylko kwestia przewodzenia powinna pomoc.
-
Sorki, nie doprecyzowałem że chodzi o problem z tylną szybą - opuszcza się minimalnie i nie chce podnieść z powrotem
-
Koledzy, w końcu dołączyłem do grona posiadaczy najpiękniejszej z Belli. Wszystko byłoby super, gdyby nie to, że zaistniał problem podobny do opisanego tutaj. Otóż w przednich drzwiach pasażera nie ma w ogóle elektryki - nie działa szyba, lusterko i centralny zamek - komputer w ogóle nie łączy się z centralką. Macie jakieś pomysły, co to może być? Jak kosztowna może być naprawa? Jutro spróbuję odpiąć na trochę aku (pewnie nic to nie da, ale nie zaszkodzi spróbować;)).
Pozdrawiam!
-
W końcu miałem chwilę na sprawdzenie - bezpieczniki są ok, kostki podłączone, rozpięcie aku nic nie dało...drzwi mogę zamknąć tylko awaryjnie z kluczyka. Czy te wszystkie elementy podpięte są do jednej wspólnej centralki, czy może jest kilka? I gdzie jest/są ona/e umieszczona/e? ;)
-
Podepnę się do tematu, mam problem że szyba prawy tył nie reaguje na naciskanie przycisku, sterownik zgłasza błąd centralki podnoszenie opuszczanie, co może być problemem?