-
1 załącznik(i)
Ja tylko dodam, że wpakowałem się niedawno kupując wahacze górne VEMA. Po zamontowaniu i przejechaniu się pukało bardziej niż przed wymianą. Okazało się, po porównaniu z wahaczami TRW, że sworzeń wahacza VEMA jest o około 3mm węższy... Po założeniu TRW wszystko jest OK. Zakładam, że to jakaś wada fabryczna, jestem w trakcie reklamacji
Załącznik 27247
-
A nie było czasem jakiejś zmiany w którymś roku?
-
O jakiej zmianie piszesz?
Jedyna zmiana o jakiej mówił sprzedawca, to taka, że teraz wszystkie wahacze (lewe) mają otwór (związany z ksenonami) nagwintowany.
Wczoraj w sklepie porównywałem ori z TRW - oczywiście na pierwszy rzut oka niczym się nie różnią.
-
To było pytanie nie stwierdzenie :)
-
Hehe, to w takim razie chyba się źle zrozumieliśmy;)
Myślałem, że coś wiesz o jakiejś zmianie (tyle, że bez szczegółów).
-
koledzy Rysiek i Robbie, jakieś info nt.skrzypienia/piszczenia? :D
-
No witam.
U mnie temat trochę zaniedbany bo zima minęła i skrzypienie też minęło bez seriwsu i bez smarowania. Ustało jak ręką odjął.
Pozdrawiam
-
Update - ostatecznie wybór padł jednak na wahacze oryginalne.
W końcu mam ciszę! Cieszę się jak dziecko;)
-
Hej!
Tak jak pisałem wcześniej kupiłem jakiś czas temu wahacze górne VEMA, które okazały się lipą. W trakcie reklamacji wyszło, że do 159 są jednak 2 wersje wahaczy górnych ! Różnią się właśnie grubością sworznia. Czyli wahacze VEMA nie były wadliwe tylko po prostu sprzedawca wysłał mi (nieświadomie) złą wersję wahaczy (chudszy sworzeń).
Pozdrawiam
-
odgrzewam tego kotleta, wygooglowałem ten temat więc nowego nie zakładam.
Mam taki sam przypadek, skrzypienie/trzeszczenie przy przyspieszaniu słyszalne wewnątrz samochodu. Wyraźnie w momencie gdy przód podnosi się do góry podczas przyspieszania. To będzie wahacz? Górny?
jako że ostatni post jest sprzed 5 lat, to jakie kupić na dzień dzisiejszy? AR159 2006r 1.9.