Nagraj dźwięk tego tłumika, jeśli to nie problem.
Printable View
Nagraj dźwięk tego tłumika, jeśli to nie problem.
Powiem tyle, miałem w ręce wyroby tego Pana i gość albo spawać nie potrafi albo ma gówno nie migomat, spaw to smarki/gluty i tyle.
Nagraj telefonem albo aparatem i puść mi na maila majkel24@wp.pl :)
A ja myślę, że jak ktoś siedzi w tłumikach to do naszych belli znajdą się jakieś zastępcze tłumiki z innych aut zbliżone kształtem i jakością do oryginału. Mam takiego znajomego może uda mi się go namówić do poszukania czegoś. Tam przecież nie ma jakis wielkich mecyji jak patrzalem to od kata do konca wydechu nic specjalnego nie ma, wszystko proste jak du... talala. jak cos znajde to sie tu do was odezwe, a odnosnie tego tematu to mysle, ze wiekszosc z nas lepiej spawa jak ten pan co te tlumiki oferuje!!!!
takie cos powinno idealnie pasowac. końcówka jest pod kątem. wystarczy przerobic uchwyty i rure dolotową.
http://moto.allegro.pl/wyprzadaz-ult...274761901.html
"mysle, ze wiekszosc z nas lepiej spawa jak ten pan co te tlumiki oferuje"
"takie cos powinno idealnie pasowac"
Hmmmm jak sie do tego odnieść , co do pierwszego to faktycznie te tylne spawy troche grube, ale trzymają i jeżeli nie peknie to nie mam zastrzeżeń, skoro tak wpaniale wszyscy spawamy to po co ten temat, każdy sam sobie zrobi tlumik, co do drugiego , tak "kilka" przeróbek jak srednica wlotu powinna byc 63mm, pojemnośc tlumika "a co tam" pewnie bedzie ok - a że do pojemnosci 1.0-1.4 i diesla co tam :) , idąc tym tropem to może i rynna będzie pasowała, smiac mi sie chce jak to czytam, Gość z ktorym wymienilem sie wieloma mailami rzetelnie i fachowo odpowiadał na pytania dotyczace średnicy, pojemności, zwęzki na przelocie środkowego tłumika, a dzwiek tlumika jest taki, o jaki opisowo poprosiłem.
Reasumując jako dość upierdliwy klient moge polecic wyroby tego Pana, podkreślajac ze mam ten tlumik od 3 miesiecy - i narazie nie mam zastrzeżeń.
sorry, że sie podepnę pod wątek, może jestem malkontentem ale wygląda to badziewnie....dla mnie nasza piękna kwasowa 2rurka w v6 jest ukoronowaniem całości począwszy od baranów po tłumik końcowy. PSUJE to obraz całego auta dając wrażanie taniego tuningu...koncówki sa ewidentnie na bok...traci to na całości sportowego ducha samochodu a zachacza o zabawy w garazu ze spawarka i naklejką tuning na szybie. Fajana ta demokracja ;)
ps. miałem tłumik do wymiany....kupiłem oryginał od wersji v6TB i ten kto słyszał jak teraz chodzi nigdy nie kupi nie oryginalnego...cena wiem straszna ale nikt nie mówił, że ze 166 będzie tanio się zyło...