ja też latem wymieniałem termostat u siebie koszt około 150 zł roboty ze 2 godz powoli bez nerwów i wymieni każdy.
Printable View
ja też latem wymieniałem termostat u siebie koszt około 150 zł roboty ze 2 godz powoli bez nerwów i wymieni każdy.
Ja mam w 145-ce po przejechaniu kilku kilometrow zawsze 90 st. Niezaleznie od pory roku i predkosci z jaka sie poruszam.
Pozdrawiam
Czesc wiec tak ja nie kupowalem termostatu mam 2 AR jedna rozbita na czesci wiec tam byl sprawny i wymienilem... Na allegro widzialem po 120 zl odrazu kup sobie obejmy metalowe bo tamte sa jednorazowe ciezko sie dostac i je uciac ja robielm to śrubokrętem wbijalem w taki jakby"zaczep" zapieralem śrubokręt i urywalem. Slyszalem ze nieraz termostaty "rdzewieją" czy cos takiego nie wiem dokladnie i trzeba je wlozyc do wody z octem i gotowac aby sie otworzyl i wyplukal. Ja dzis to wyprobuje i napisze jak cos wyjdzieCytat:
Napisał kalin
Czesc wiec tak ja nie kupowalem termostatu mam 2 AR jedna rozbita na czesci wiec tam byl sprawny i wymienilem... Na allegro widzialem po 120 zl odrazu kup sobie obejmy metalowe bo tamte sa jednorazowe ciezko sie dostac i je uciac ja robielm to śrubokrętem wbijalem w taki jakby"zaczep" zapieralem śrubokręt i urywalem. Slyszalem ze nieraz termostaty "rdzewieją" czy cos takiego nie wiem dokladnie i trzeba je wlozyc do wody z octem i gotowac aby sie otworzyl i wyplukal. Ja dzis to wyprobuje i napisze jak cos wyjdzie. A najważniejsze plyn :) nie zapomnij spuścić podnies auto pod spodem jest śruba po odkreceniu wyleci ci 4 litry plynu jesli masz tyle ja mailem :)Cytat:
Napisał kalin
ja tez mam bardzo niska temperature w miescie i na trasie, jedynie w korkach i na postoju sie zagzeje :( to jak w koncu termostat to by byl?
Niop to termostat wymiany czas ja mialem identycznie tylko w korkach mi sie grzal do 80Cytat:
Napisał OO__V__OO
Witam, ja u siebie zauważyłem ostatnio rzecz taką: zaczął się troszkę grzać podczas jazdy ma ~80 stopni ale w korku czy podczas wolnej jazdy podchodzi gdzieś 1,5mm niżej od kreski skali (zaznaczonej strzałka na rysunku niżej).
http://img100.imageshack.us/img100/5...1531ll7.th.jpg
Planuje wymienić płyn chłodniczy, być może stracił swoje właściwości - co myślicie ? a nie wiem kiedy był zmieniany.
no bo ja zabardzo nie kapuje tego co napisales sprecyzuj to inaczej dochodzi ci ponizej tej kreski (tam co zaznaczyles) i co??? rosnie maleje czy co sie dzieje ?? bo normalne ze jak w korku stoisz to sie grzeje... termostat sie otwiera przy 95 stopniach i wtedy kreseczka spada... a jak dalej bedzie auto w korku to przekroczy 100 stopni i sie zacznie wlanczac chlodzenie... wiec jesli tak masz to jest ok chyba ze wskazowka sytaje tam gdzie zaznaczyles i ani w gore ani w dol to znaczy ze termostat dupnietyCytat:
Napisał JanAR
Już precyzuje, grzeje się dochodzi do tej kreski co zaznaczyłem, potem opada. Troche mnie uspokoiłeś tymi 95 st. poprostu wydawało mi się ze wczesniej mi się tak nie działo. A tu brak wiedzy wyszedł. Reasumując nigdy nie doszło do tej kreski oznaczonej na zdjęciu. A płyn i tak wymienie.
Pzodrawiam
ja bym nie wymienial jak nie jest brudny... chyba ze dawno nie wymieniales... a sprawdzales kiedys czy dochodzi do 100 stopni i wyrzej ??