No nie będe miał wyboru. A zna ktoś może dobrego speca od alf w województwie lubelskim???
Printable View
No nie będe miał wyboru. A zna ktoś może dobrego speca od alf w województwie lubelskim???
No właśnie wyjechałem i czułem że coś tył mi ciągnie a z ręcznego zszedł jak za luźno. Więc koło było blokowane chyba przez ten mróz. Zanim zjechałem z drogi komputer pokazał "Go To Deal" z zapalona kontrolka ABS i ASR (off ASR). Czytając wszystkie posty żaden mnie nie pocieszył. Akumulator nówka. I znowu do mechaniora:/ dam znać co dalej...
Witam dzis mialem ten sam problem co wy koledzy odlanczalem akumulator bo myslalem ze potrzebuje RESET Compa ale nie. Problem tkwi w tym ze zamarzl wam hamulec reczny i trzyma jedno lub dwa kola, mi trzymal prawe ale po jezdzie po asfalcie hamulec sie rozgrzal i puscil mi, w tym samym momencie kontrolki sie wylaczyly i BELLA jest jak nowa :) Juz nigdy w zimie nie bede zaciagal recznego hamulca bo tylko problem jest z Tym.
Mam nadzieje ze komus przydadza sie te rady.
Pozdrawiam.
Witam koledzy, podpinam się pod temat. Kolega Dchedogi ma rację, to wina zamarzniętego ręcznego, którego w takie mrozy jak teraz nie polecam zaciągać. Przerabiałem już to dwa dni temu :). Pozdrawiam
Witam. Ja także mam problem z moją Alfą. Od jakiegoś czasu nie mam ABS I świeci się kontrolka ASR że jest wyłączony. Co może być przyczyną? początkowo wyłączał się system gdy silnik lekko rozgrzałem, a teraz już jak tylko włączę samochód. proszę o pomoc. Odłączanie akumulatora nie pomogło. Czy przyczyną może być kończenie sie klocków hamulcowych i duże zużycie tarcz.
Pozdrawiam snow2000
dziękuje panie "twardy" przeszukiwałem fora ale nie znalazłem żadnej odpowiedzi, tylko same podpowiedzi. teraz jeszcze swieci sie kontrolka hamulca ręcznego.
Wstaw samochód do ciepłego garażu na noc i daj znać czy pomogło.
Dchedogi --> już napisał, co może być prawdopodobną przyczyną występowania błędów.
U mnie takie objawy dawał konający komputer od ABSu (ta elektronika co na pompie siedzi). Co jakiś czas zapalały się kontrolki ASR i ręczny, najpierw bardzo rzadko, potem częściej, w końcu na stałe.
Kupiłem używaną pompę na allegro i podmieniłem elektronikę, od roku hula bez problemów.