Jak możecie takie rzeczy oglądać. Podobno TS są ekoligiczne a ich właścicieli nie obchodzi spalanie.
Printable View
Jak możecie takie rzeczy oglądać. Podobno TS są ekoligiczne a ich właścicieli nie obchodzi spalanie.
co do tego zestawu
http://allegro.pl/zestaw-pyrolityczn...281848033.html
w tym szaleństwie może być źdżbło prawdy, zauważcie kiedyś jak będzie zachowywać się wasz silnik w trakcie mgły. Nie jest to może jakiś szał ale wyraźnie czuć lepszą dynamikę.
chcesz to se lej na łeb jeszcze nie upadłem
Widzę że era lotów kosmicznych zbliża się do nas wielkimi krokami!!! lotke na klapie mam niczym z wahadłowca, dorobię skrzydła, założę wodór i można śmigać w przestworzach tylko koledzy pomogą załatwić naklejkę "PAJONIER" poprawiającą osiągi i sterowanie.
A tak na poważnie to mogła by być ciekawa opcja z tym wodorem tylko wielkie koncerny naftowe nie chcą iść na dno rynku i nie pozwalają się wybijać takim projektom i może tylko dlatego robia i sprzedaja takie rzeczy ludzie typu " pan Mietek" . Biorąc pod uwagę to jak bardzo wybuchowy jest wodór to obawiałbym się takiej instalacji w aucie zwłaszcza wyprodukowanej w garażu jakiejś złotej rączki.
Też czytałem o tym hindusie w AŚ bodajże, a przerobił chyba toyotę carinę II :P
Ale zupełnie na poważnie to BMW wyprodukował krótką serię 7-ki, która spala wodór w silniku benzynowym, jak LPG :P ALe ma dodatkowy zbiornik na to paliwo. WIęcej info: TUTAJ :)
Tylko, że ta para jest podgrzana, dzięki czemu ma małą gęstość i podgrzewa powietrze, dając efekt dodatkowego EGRu - bo gaz, mając do wyboru zwiększenie ciśnienia albo objętości, mając gdzie ją zwiększyć, zrobi to :P A my chcemy, żeby powietrze w kolektorze było możliwie zimne i gęste, więc to przeciwieństwo jakiejkolwiek logiki :P
Wiem, że odkopuję, ale nikt nie napisał jednego...
Jest możliwe spalanie wodoru w silniku spalinowym, ale! Efekty tego nie są zbyt powalające, dużo lepiej rokują ogniwa paliwowe. Lepiej rokują tzn. dają większa wydajność z jednostki wodoru i oczywiście zyski koncernów ze sprzedaży nowej technologii są i będą większe niż dołożenie do auta inst. LPG i nabicie jej wodorem (w dużym uproszczeniu)