Powinniście się cieszyć,że nie słychać a działa, nie wiem dlaczego napisałeś "niestety".Sam chciałbym nie słyszeć pompki po włączeniu zapłonu,kojarzy mi się to z rozklekotaną renault 19 1.8 16v kumpla,tam buczy aż na pedałach czuć ,serio... xD
Printable View
Powinniście się cieszyć,że nie słychać a działa, nie wiem dlaczego napisałeś "niestety".Sam chciałbym nie słyszeć pompki po włączeniu zapłonu,kojarzy mi się to z rozklekotaną renault 19 1.8 16v kumpla,tam buczy aż na pedałach czuć ,serio... xD
A sorka, tak mi się napisało "niestety". Bardzo dobrze że jest cisza;p Tylko właśnie się zastanawiałem co koledze mogłoby buczeć, gdyz u mnie nic takiego nie wystepuje ;p
U Mnie buczało z silniczka od obiegu wewnętrznego jak przekręcałem kluczyk i chciało zamknąć klapę obiegu ale były zębatki połamane i silniczek cały czas buczał. I oczywiście wiatraczek od klimy od temperatury też buczy.
Tak tak, ale przed awarią mojej alfy wszystko chodziło dobrze - buczał silnik krokowy od benzyny po przekręceniu kluczyka,a teraz tylko na gazie da się go uruchomić, bo na benzynie nie chce
Problem zaczął się tak:
Jechałem moją alfą na instalacji LPG i najechałem na dość spory metalowy element leżący na drodze, aż mnie troche podrzuciło.
Wracając, skńczył mi się gaz i przełączyłem na benzynę. Okazało się że na benzynie całkowity brak mocy i silnik gasnie.
Wjechałem na kanał, wymieniłem filtr paliwa ten z tyłu auta pod spodem, sprawdziłem pompkę w zbiorniku i paliwo podaje.
Teraz za każdym razem kiedy pochodzi troche na LPG i przełączam na benzynę, to silnik popracuje jeszcze ok 3 sekundy i gaśnie.
Jeśli silnik pracuje na LPG a ja odepnę przewód podający paliwo od pompki w zbiorniku to jest ok - paliwo leci, ale kiedy przewód powrotu odepnę i czekam i czekam i paliwo się nie pojawia.
Przedtem kiedy alfa chodziła na LPG i na benzynie to właśnie byłosłychać a teraz jak nie chce chodzić na benzynie to nic takiego nie słyczę, sprawdze pompę paliwa, które elementy mogą byc odpowiedzialne za prawidłową prace pompy paliwa?
Napewno przekaźnik pompy. A moze faktycznie jak nie słychać krokowego po kluczyku to nie działa i poprostu gasnie na benzynie bo ona potrzebuje więcej powietrza niż lpg. Spróbuj moze odpalić na lpg trzymaj noge na gazie lekko tak tylko żeby przepustnica była delikatnie uchylona i przełącz na benzynie jak nie zgaśnie to prawdopodobnie krokowy nie działa.
Tak już robiłem i to nic nie dawało,
---------- Post dodany o godzinie 11:48 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:48 ----------
Przekaźnik pompy gdzie się znajduje?