poszyłeś Kolego z pełnym rozmachem
jak dobrze jeszcze pamiętam to do wymiany wahaczy górnych i dolnych potrzeba:
17 oczkowa i płaska
19 oczkowa
imbus bo dajrze 6 i 15 chyba do nakrętek od łączników
oczywiście młotek i coś na podkładkę:)
Printable View
zapomniałem jeszcze napisac, że dobre narzedzia robi też firma Coval - mało znana.
YATO też jet OK jak na swoją cenę
Nikt nie zna King Tony ? po co sobie krzywdę zrobić :)
jest yato boćku. sam takowe posiadam. w miarę dobre. narazie nic nie zerwane a zdarza się rurkę na grzechotkę założyć:)
---------- Post dodany o godzinie 00:37 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:32 ----------
w zupełności wystarczy ci ten zestaw wiadomo ściągacze do sprężyn potrzebujesz. Boję się tylko o zapieczone śruby mocujące amora tylnego do wahaczy poprzecznych. Z reguły zapieczone na amen i często trzeba palnikiem grzać a palnika w tym zestawie niema:) a ta lutownica za słaba:) Reasumując jesli tylko te śruby puszczą to spokojnie dasz rade. I jeszcze jedna rada ,jeśli nie wymieniałeś ostatnio łączników stabilizatora to kup 4 nowe bo bankowo trzeba je będzie wyciąć. miłej pracy
dokładnie. Myślałem że tył też robisz. skoro tylko przód to dwa oczywiście.
witam
jesli chodzi o narzedzia
klasa niska, do majsterkowania i lekkich napraw jak najbardziej wskazana niska cena i jesli sie uważa to nie zdarza sie uszkodzenie narzedzia lub mechanika:
Coval
Yato
Jonnesway
Toya i inne z supernarketu
Srednia klasa, narzedzia w sredniej cenie używane przez zamoznych amatorów jak i profesjonalistów:
Stanley
Draper
King Tony
Craftsman
Gedore
Stahlwile
Beta
Proxxon
Hans Tools
Teng Tools
Proline
Klasa najwyzsza, marzenie kazdego mechanika, narzedzia z wieczysta gwarancja:
Snap On
Facom
Proto
Ja uzywam mieszanki róznych narzedzi, skrzynki i wózki oraz czesc ich wyposazenia
to Teng Tools, reszta wyposazenia to Draper, ale takze Jonessway, Yato.
Klucze dynamometryczne jakich uzywam to Beta.
Jest wiele innych firm produkujacych narzedzia których nazw nie umiem sobe w tej chwili przypomnec, tak ze prosze o wyrozumiałosc, ale moim marzenien jest posiadac zestaw Proto, Snap On lub Facom, Facom ma zreszta sklep firmowy w Chorzowie, lubie tam czasem wpasc...
pozdrawiam.