Lesio jakies aluzje co do fiata?? to taki sam samochod jak alfa i lancia chyba nie miales okazji jezdzic coupe turbo wtedy zmienil bys zdanie co o tej marki
Printable View
Lesio jakies aluzje co do fiata?? to taki sam samochod jak alfa i lancia chyba nie miales okazji jezdzic coupe turbo wtedy zmienil bys zdanie co o tej marki
fiat coupe to nie fiat to tzw małe ferrari :D
tzw. piccolo ferrari; to fakt miałem kiedyś- świetne auto :evil:Cytat:
Napisał DaniioDTB
Tumturtum tum.... Bo wszystkie włoszki to jedna rodzina, starsza i młodsza.... tumturumtum tumCytat:
Napisał Lesio
No ale prestiżowo Fiat nie ma co startować i zdania nie zmienie :P
Fiaty są różne a Alfa ... jedna (jeśli rozumiecie)
Ja miałem okazję jeździć Punto nieturbo :P Silniczek 1.2. Nie miał się nijak do Alfy 8)Cytat:
Napisał CIAMILL156
Ale Coupe to rzeczywiście już inna historia...
Starsze Fiaty to porazka ( nie mowie o coupe Parkuje taki kolo mnie na uczelni Jest sliczny )
Jakosc wykonczenia to dla nich chyba obce sformulowanie ze o bezawaryjnosci nie wspomne Jednak z drugiej strony jaka cena taki samochod
Mam nadzieje ze nowe modele jak BRAWO, LINEA troszke zmienia wizerunek marki bo Grande Punto tez sie nie popisal
- Pekajace alternatory
- Tlukace maglownice
Stillo tez jakos przebojem nie udalo sie wedrzeć na rynek a taka to miala byc rewolucja :?
Widze,ze nie jesteście fanami włoskiej motoryzacji. Tylko Alfa? A może niedługo bedzie tylko Toyota... Nieładnie ,nieładnie...
Co do Fiatów to założenie jest chyba proste. W koncernie wyglada to mniej więcej tak : Lancia - luksusowa , Alfa - sportowa , a Fiat - po prostu dostepny ... Jesli ktoś z forum Alfaholicy tego nie rozumie to sorry. Pomijająć Tipo , Uno i takie tam , to od Punto są to naprawde udane samochody! Fiat duzo zrobił w dziedzinie awaryjności, stylistyki i bezpieczeństwa. Ludzie nadal źle kojarzą Fiaty, poprzez pryzmat Uno , 126. Miałem kilka Fiatów musze powiedzieć,ze każdy miał w sobie coś czego nie miały inne auta na ulicach. Miały szyk i styl ,bo są włoskie! Miały świetny dzwięk silnika, bo były włoskie! Czy ktoś z Was szanowni Alfaholicy miał okazje jeździć żadkim modelem na naszych drogach,a mianowicie Punto I 1.6 ? Miałem takiego, 90KM i na każdych światłach byłem pierwszy. Miał okazje ktoś jeździć Bravo HGT,albo Marea 2.0 20v? Miałem takie auta. Zapewniam,ze silnik na pięciu cylindrach gra znacznie lepiej niż V6. I jakież wielkie było zdziwienie,kiedy czarna rodzinna Marea Weekend wycięła Alfe 156. Pewnie to był TS. Zrobiła to w pieknym stylu i z cudownym dzwiękiem. 2.0 20V to ten sam silnik co Coupe , Lanci Kappie...
I co najwazniejsze - ŻADEN Z NICH SIE NIE PSUŁ!
Więc prosze sie zastanowić co piszecie,bo wyczuwam lekką manię wyższości uzytkowników Alfa Romeo . Krytykujecie Fiata ,to tak jakbyście krytykowali swoje belle.
Pozdrawiam. Fanatyk włoskiej motoryzacji - Tiga :wink:
P.s.
Szef co Ty opowiadasz? Grande Punto nieudane? O ile o Stilo mozna by cos takiego powiedzieć,bo wersja 5d była zbyt niemiecka jak na włoski samochód i cena była zbyt wysoka to Grande Punto zdobywa same laury! A pekający alternator to przypadłość wszystkich włoskich samochodów . Mam na mysli Fiat-Alfa-Lancia,bo w Ferrari to nie wiem... :wink: Wszedzie jest ten sam alternator ,tyle,ze w Punto jest nisko przy ziemi ,wystawiony na czynniki po prostu pęka.
Poza tym nie podoba mi sie stwierdzenie "jak cena taki samochód" . Kierowca Mercedesa może powiedzieć to samo o Twojej Alfie... i jak bys sie czuł? :DDD
dokladnie, fiat ma byc marka za male pieniadze, tak jak w vag teoretycznie vw. a mowienie ze caly koncern fiata to padla jest pomylka. fiat ma jedna z najbardziej zaawansowanych technologii silnikowych w europie - gdzies juz pisalem...Cytat:
Napisał Tiga