-
Moja brocha to naciąganie aut i malowanie. Lecz auto było na kompie u gościa który sie zna na robocie i właśnie wykazuje mase błedów. Problem ze sterowaniem przepustnicą i jakieś tam inne pierdoły. Też obstawiam na styki bo jak wpadłem w dół to nagle zaczęło warować. Ale nie wiem kiedy będę miał czas w to luknąć.większość styków czyściłem takim cienkim pilniczkiem tak delikatnie żeby tylko usunąć ew. bród i nic.już nie wiem co z nimi robić. W aucie zmieniłem
Filtr paliwa
filtr powietrza
Sondy przed katem
świece oryginalne
przepływke
-
świece są nowe to może przewody?
-
Sondy oryginały do jtsa? To nie są zwykłe 1Vsondy. Szkoda że ani błędów ani wykresów nie posiadasz, przepustnicę możesz przeczyścić, w żadnym razie nie chcę podważać autorytetu u którego byłeś na kompie ale uwierz mi na słowo jak ktoś z jtsem się nie żarł lub w nich nie siedzi nie połapie się z tym ecu.
Może być przepustnica, wtrysk-i, nawet i przestawiony rozrząd.
Nie masz możliwości podłączenia się pod alfadiag i zrobienia zrzutów podstawowych czujników i ich parametrów?
-
Sondy są od jts nie da sie innych wsadzić ponieważ te mają 5 kabli.i inną wtykę.Jak narazie silnik pracuje normalnie ale nadal świeci kontrolka od silnika.
No gość głownie siedzi w autach niemieckich i francuzach a alfa była diagnozowana czymś podobnym do urządzenia refliex
jutro jak znajdę chwilke to jeszcze raz przeglądnę i przeczyszczę wiąskę silnika i zobaczę czy kontrolka zgaśnie