wtedy by się przegrzewał
Printable View
a jak go odwiesić??
trzeba go wymontować
Wymiana termostatu nie jest to duży koszt, ja miałem podobne objawy i to się okazał termostat po wymianie bylo duuużo cieplej:)
trzeba go wymontować i co dalej wymienić na inny czy jak?? a wie może ktoś jaka jest cena termostatu ??
Można próbować go oczyścić z kamienia może zacznie chodzić jak trzeba ale moim zdaniem lepiej wymienić na nowy i masz problem z głowy. termostat nie jest znów taki drogi, nie pamietam ceny
Zgadzam się z przedmówcami termostat na 100% bez żadnego ale.Woda prosto z bloku idzie na chł. i jest na bieżąco chłodzona i zimna wraca do silnika,obniżając jego temp.Radzę po prostu wymienić na nowy bo stary to można teraz wypolerować i na regał ;)
Nie zamyka do końca i tyle-chyba,że można jakoś oczyścić z kamienia chyba ,że w mieszku nie ma tej cudownej cieczy...z resztą nie ma co filozofować za swój płaciłem lekko ponad stówe,nie są najtańsze ,dlatego na zimę nie bawiłbym się w półśrodki - staremu nie wiadomo co dolega.
termostatow jest od cholery do tego silnik potrzebny nr nadwozia i silnika i czy ma klime:) ceny od 140 w gore:)
Ja płaciłem 114 pln :D.W tej sytuacji spróbujcie go odkamienić ultradźwiękami :) improwizuje oczywiście...
do 1.4 sa tansze;) ja patrzylem na diesle;)