Wśród użytkowników bravo/brava/marea DEPO również miały nienajlepsze opinie - m.in. niemożliwość prawidłowego ustawienia.
Printable View
Wśród użytkowników bravo/brava/marea DEPO również miały nienajlepsze opinie - m.in. niemożliwość prawidłowego ustawienia.
ja też mam DEPO, jedną miałem zbitą, a ciężko z lampami z czarnym środkiem więc kupiłem zamiennik. Nie montowałem ich od razu do samochodu, tylko rozkręciłem, rozebrałem i złożyłem na nowo - po swojemu. Wszystko dokładnie spasowałem, dokręciłem, uszczelniłem silikonem (na uszczelnienie tych lamp też warto zwrócić uwagę, klej jest wszczykiwany punktowo, a nie po całej krawędzi na spojeniu plastiku ze szkłem, więc lampy będą parowały...) i jest wszystko OK. One są dobre, ale złożone i spasowane niedbale...
Mam DEPO i jest dramat - jeśli ktoś ma jakiś patent na ustawienie tego dziadostwa to ja poproszę :-)
Mój sąsiad ma takie właśnie lampy z czarnym środkiem i można by powiedzieć, że świecą również na czarno...
Natomiast na poważnie to widmo światła jest nieporównywalnie gorsze od oryginalnych (choć oryginał też ideałem w tej dziedzinie nie jest i nie ma się co równać z lampami w np 146). Promień świetlny jest za bardzo skupiony i daje bardzo nierównomierne oświetlenie a do tego, żeby je ustawić musiałem prawie pół godziny przy nich spędzić w warunkach drogowych i teraz jest o niebo lepiej.
---------- Post dodany o godzinie 20:53 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:52 ----------
Masz po FL czy przed?
Nie wiem, jak w innych modelach, ale w 145/146, jeśli światła świecą za nisko można przed nałożeniem reflektora podłożyć kilka podkładek na dolne śruby mocujące - patent sprawdzony ;) Ilość podkładek należy dobrać empirycznie (2-4 szt.), co by nie przesadzić w drugą stronę i nie oślepiać innych. Wiem, że to druciarstwo, ale chyba lepsze to niż jazda po ciemku - traktowałbym to jednak, jako rozwiązanie przejściowe :/
Posiadam jedną lampę DEPO i nie mam z nią problemów, wcześniej kupiłem TYC'a i musiałem reklamować bo podczas regulacji wkład spadał z zatrzasków i świeciła 2m przed samochodem, z DEPO nie mam tego problemu.
tez mialem depo w byłej 155 i juz wiecej nie chce, problemy jak wyzej
Według mnie lepiej świeci TYC, chyba że do Depo zamontujesz HID albo żarówkę 100W to też się da jeździć, tyle że żarówka 100W w reflektorze do 156 może stopić odbłyśnik.
Ja również posiadam lampki DEPO od 4 miesięcy i złego słowa nie powiem :dontknow:
Silniczki do regulacji przełożyłem z oryginalnych lamp i wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Dodatkowo założyłem żarówki H7 Philips Blue Vision :)